default-image

Ευχαριστεί FIFA και UEFA ο Κοντονής

Αθλητισμός
Ευχαριστεί FIFA και UEFA ο Κοντονής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού με επίσημη δήλωσή του ευχαρίστησε την UEFA και τη FIFA, αφού εν τέλει αποδέχθηκε τους όρους τους, καθώς όπως ενημέρωσε βοήθησαν στο να ολοκληρωθεί το κείμενο του νέου νομοσχεδίου για τον αθλητισμό.

Αποφυγή του Grexit δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις, καθώς ο Σταύρος Κοντονής φαίνεται πως αποδέχθηκε αυτά που ζήτησαν UEFAκαι FIFAγια το νέο νομοσχέδιο στον αθλητισμό. Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός, το νέο νομοσχέδιο θα αναγνωρίζει και θα σέβεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ αλλά δεν θα επιτρέπει την ανομία, ενώ παράλληλα «πέρασε» και το ζήτημα με τους τακτικούς δικαστές. Από εκεί και πέρα, ο Σταύρος Κοντονής επεσήμανε πως έγινε ειλικρινής διάλογος με τις υπερκείμενες ομοσπονδίες, έτσι ώστε να βρεθεί συμβιβαστική λύση και να μην υπάρξουν κυρώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ευχαριστώντας μάλιστα αμφότερες για την συνεισφορά τους σε αυτό.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Κοντονή:

«Μετά από εντατική προσπάθεια μηνών και εξαντλητικές διαβουλεύσεις, ολοκληρώθηκε σήμερα η τελική διαμόρφωση του κειμένου του νομοσχεδίου για τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα. Είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα, το οποίο πιστεύουμε ότι υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τόσο τη νομιμότητα όσο και την ανάγκη εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε σχέση με το αποτέλεσμα αυτό, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την UEFA και τη FIFA για το συνεχή διάλογο που είχαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, ειλικρίνεια και καλή πίστη, ο οποίος διεξήχθη αδιάλειπτα μέχρι τέλους και ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, παρά τις συνεχείς προσπάθειες πολλών να τον τορπιλλίσουν. Ο διάλογος αυτός θα συνεχισθεί και στην επόμενη φάση, το ίδιο καλόπιστος και εποικοδομητικός.

Πολύ συνοπτικά:

-Για πρώτη φορά καταφέραμε να τεθούν και συζητηθούν στις αληθινές τους διαστάσεις θέματα-ταμπού, όπως το περίφημο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αναγνωρίζοντας μεν και σεβόμενοι το αληθινό περιεχόμενό του, καταργώντας όμως ρητά και κατηγορηματικά τη νησίδα αυθαιρεσίας και ανομίας που με πρόσχημα το αυτοδιοίκητο αποτελούσε μαύρη κηλίδα στη νομοθεσία μας και όνειδος για την έννομη τάξη της χώρας.

-Για πρώτη φορά αναγνωρίσθηκε εμπράκτως η αναφαίρετη -αλλά μη ενεργοποιηθείσα ποτέ μέχρι σήμερα- αρμοδιότητα της ελληνικής Πολιτείας να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα, κατασταλτικά ή προληπτικά, ακόμη και να επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές ποινές, όχι για να παρεμβαίνει στο αθλητικό γίγνεσθαι, αλλά για ν'  αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη βία και τη διαφθορά στον αθλητισμό και πέριξ αυτού.

-Από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών σ' αυτό, όλες οι διαφορές στο ποδόσφαιρο θα επιλύονται αποκλειστικά από τακτικούς δικαστές, οι οποίοι θα περιβάλλονται με όλα τα εχέγγυα ανεξαρτησίας και αμεροληψίας.

-Από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, επίσης, για την προστασία της ασφάλειας και της ακεραιότητας όλων των φιλάθλων, κανείς αγώνας με θεατές δεν θα διεξάγεται σε γήπεδο στο οποίο δεν θα βρίσκονται σε λειτουργία συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης και ονομαστικού εισιτηρίου.

Αυτά είναι κάποιες από τις τομές που, παρά τις Κασσάνδρες, θεσπίζονται οριστικά με το νομοσχέδιο, ενώ, πέραν αυτών, πολλά ακόμη σημαντικά θέματα ρυθμίζονται με τις διατάξεις του.

Επιθυμώ, τελειώνοντας, να ευχαριστήσω όλα τα δημοκρατικά ελληνικά κόμματα για τη στήριξή τους στην προσπάθειά μας αυτή, η οποία βεβαίως άμεσα θα συνεχισθεί, για μία συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων και παθογενειών που ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News