Αθλητισμός

Τα σενάρια στη μάχη της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα

Η 33η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε και η μάχη της παραμονής πήρε φωτιά! Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά έξι ομάδες παίζουν την επόμενη αγωνιστική για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία. Πλατανιάς, Καλλονή, Βέροια, Πανιώνιος, Πανθρακικός, Λεβαδειακός, όλοι βρίσκονται στο κυνήγι της σωτηρίας!

Αν το πρωτάθλημα ολοκληρωνόταν σήμερα θα υποβιβαζόταν ο Λεβαδειακός, αφού η ομάδα της Βοιωτίας ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Πανθρακικός επιβλήθηκε εκτός έδρας της Βέροιας. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν (40), αλλά ο Πανθρακικός έχει καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια και ως εκ τούτου θα κέρδιζε τη σωτηρία!

Όλα τα σενάρια και οι πιθανές ισοβαθμίες έχουν ως εξής:

Πανθρακικός

Ο Πανθρακικός παραμένει στην κατηγορία αν ισοβαθμήσει με τους Λεβαδειακό και Βέροια, αλλά υποβιβάζεται σε περίπτωση ισοβαθμίας με Πλατανιά, Καλλονή, Πανιώνιο.

Λεβαδειακός

Ο Λεβαδειακός σώζεται αν ισοβαθμήσει με Πλατανιά και Καλλονή, υποβιβάζεται σε περίπτωση ισοβαθμίας με Πανθρακικό, Βέροια. Με τον Πανιώνιο που έχει την ίδια διαφορά τερμάτων θα ισχύσει το κριτήριο της καλύτερης επίθεσης στο πρωτάθλημα.

Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος παραμένει στην κατηγορία αν ισοβαθμήσει με Πανθρακικό και Βέροια, υποβιβάζεται σε ισοβαθμία με Καλλονή, και Πλατανιά. Με το Λεβαδειακό που έχει την ίδια διαφορά τερμάτων θα ισχύσει το κριτήριο της καλύτερης επίθεσης στο πρωτάθλημα.

Πλατανιάς

Ο Πλατανιάς θα βρίσκεται και τη νέα σεζόν στη Super League, αν ισοβαθμήσει με Καλλονή, Πανθρακικό και Πανιώνιο. Αντίθετα οι Κρητικοί υποβιβάζονται σε περίπτωση ισοβαθμίας με Λεβαδειακό και Βέροια.

Βέροια

Η Βέροια παραμένει στην κατηγορία αν ισοβαθμήσει με Λεβαδειακό και Πλατανιά, υποβιβάζεται αν ισοβαθμήσει με Πανιώνιο, Πανθρακικό, Καλλονή.

Καλλονή

Η Καλλονή θα παραμείνει στην κατηγορία αν ισοβαθμήσει με Βέροια και Πανιώνιο. Αν ισοβαθμήσει με Λεβαδειακό και Πλατανιά υποβιβάζεται.

Η βαθμολογία στην... ουρά

10. Πλατανιάς 43

11. Καλλονή 43

12. Βέροια 43

13. Πανιώνιος 42

14. Πανθρακικός 40

15. Λεβαδειακός 40

Η τελευταία αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα

Εργοτέλης - Λεβαδειακός

Καλλονή - Ατρόμητος

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ

Παναιτωλικός - Βέροια

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ

Πανθρακικός - Ξάνθη

Πλατανιάς - Ολυμπιακός

Τα κριτήρια ισοβαθμιών

* Τα μεταξύ τους παιχνίδια

* Η διαφορά γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια

* Η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα

* Διεξάγεται αγώνας μπαράζ

Σχόλια