default-image

Στόχος το νταμπλ για τον Ολυμπιακό

Αθλητισμός
Στόχος το νταμπλ για τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το 42ο, σειρά παίρνει το… 17ο για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν χθες με την ψυχή τους την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά η χαρά τους θα μείνει μισή αν δεν πάρουν και το Κύπελλο φτάνοντας στο 17ο νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου.

Αυτό είναι το βασικό μέλημα την επομένη της φιέστας μετά το 5-0 επί της Καλλονής στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού με τη Skoda Ξάνθη ακόμη εκκρεμεί (θα γίνει 16 ή 23 Μαΐου στο ΟΑΚΑ) και ο Βίτορ Περέιρα έχει σαν ζητούμενο να κρατήσει σε αγωνιστική εγρήγορση τους παίκτες του, γιατί το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον τελικό δεν είναι μικρό και ο κίνδυνος χαλάρωσης παραμονεύει. Ο Πορτογάλος τεχνικός περιμένει να διαπιστώσει και την κατάσταση του Ομάρ Ελαμπντελαουί που αποχώρησε χθες στο 34’ με μυϊκό τραυματισμό και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Η μάχη των δύο με τον… τρίτο

Τσόρι και Μήτρογλου θα διεκδικήσουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική τον τίτλο του πρώτου σκόρερ από τον Μπαράλες. Εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Αργεντινού λόγω τιμωρίας έφτασαν χθες τα 15 και 16 γκολ αντίστοιχα και την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Πλατανιά θα προσπαθήσουν να τον ξεπεράσουν, με τον φορ των Αρκάδων που έχει 17 τέρματα να υποδέχεται την Κέρκυρα.

Πιο δυνατοί του χρόνου

Αναμφίβολα αν η χρονιά του Ολυμπιακού ολοκληρωθεί με νταμπλ και μια πολύ καλή πορεία στο Champions League θα είναι πετυχημένη. Όμως στόχος του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι να ενισχύσει την ομάδα εν όψει της επόμενης σεζόν. Ο ίδιος στη χθεσινή του ομιλία προς την ομάδα ξεκαθάρισε πως όχι απλώς δεν θα αποχωρήσει από το σύλλογο, αλλά αντίθετα θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα καλύψει ο ίδιος και θα κάνει σημαντικές μεταγραφές. Ασφαλώς, ένα πιθανό Gr-Exit θα επηρεάσει τα σχέδιά του, γι’ αυτό και μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα δεν αναμένονται κινήσεις.

Σε ό,τι αφορά στο υπάρχον δυναμικό, χθες επιβεβαιώθηκε πως ο Μπάλαζ Μέγιερι αποχωρεί, ενώ ο Νταβίντ Φουστέρ είναι στον «αέρα», καθώς ακόμη δεν έχει συμφωνήσει για νέο συμβόλαιο. Από εκεί κι έπειτα και σε ό,τι αφορά στους δανεικούς, δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως φεύγουν οι Αφελάι και Σαντάνα, ο Μιλιβόγεβιτς λογικά θα παραμείνει, ενώ όλα είναι ανοιχτά για τον Εντινγκά. Ο Μήτρογλου δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα αν η Φούλαμ αξιώσει τα ποσά που ακούγονται (10 εκατ. ευρώ). Κασάμι και Ντουρμάζ έχουν συμβόλαια, αλλά αν φτάσει πρόταση δεν αποκλείεται να πωληθούν, την ώρα που ενδιαφέρον από το εξωτερικό έχουν προσελκύσει και οι Ρομπέρτο-Μαζουακού.

Πηγή: Sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News