default-image

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Παναθηναϊκός και Κέρκυρα

Ποδόσφαιρο
Μοιράστηκαν τους βαθμούς Παναθηναϊκός και Κέρκυρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στην Κέρκυρα και τον Παναθηναϊκό για την 33η αγωνιστική της Super League. Κόντου και Καρέλης οι σκόρερ των δύο ομάδων.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά δραστήριος και προσπαθούσε με κινητήριους μοχλούς τους Νίνη και Ατζαγκούν να φτιάξουν φάσεις προς το επιθετικό δίδυμο των Καρέλη, Κλωναρίδη και να απειλήσουν την εστία της Κέρκυρας. Το τριφύλλι μάλιστα στην διάρκεια του πρώτου μέρους είχε αρκετές τελικές προς την εστία του Σέτκους και μια εξ αυτών κατέληξε στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στους πράσινους.

Η Κέρκυρα από την πλευρά της ήταν αυτή που είχε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς αλλά ο Μαρκόφσκι σε κενή εστία έστειλε την μπάλα έξω. Εάν οι "Φαίακες" άνοιγαν πρώτοι το σκορ τότε ίσως τα δεδομένα στο παιχνίδι να είχαν αλλάξει.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυνατά στο ματς με τους πράσινους να έχουν την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή και να προσπαθούν από τα πρώτα λεπτά να κλείσουν την Κέρκυρα στα καρέ της ψάχνοντας ένα γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Δεν μπόρεσαν όμως να φτάσουν σε μια καθαρή τελική.

Αντ' αυτού η Κέρκυρα απείλησε πρώτη όταν στο 7' Ο Ντιόγκο πέρασε στο σπριντ τον Μπούρμπο από τα αριστερά και έβγαλε την σέντρα με τον Στιλ να χάνει την φάση αλλά να βρίσκει λίγο την μπάλα με τα ακροδάχτυλα κάτι που μπέρδεψε λίγο τον Μαρκόφσκι ο οποίος εν συνεχεία σε κενή εστία αλλά πλάγια με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Στιλ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 13' όταν ο Καρέλης γύρισε όμορφα στην περιοχή, άργησε να κάνει την πάσα στον Πράνιτς και κόπηκε με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον ίδιο και να επιχειρήσει το σουτ το οποίο έφυγε λίγο έξω από την εστία του Σέτκους.

Η Κέρκυρα βρήκε άλλη μια φάση στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού στο 18' με τον Μαρκόφσκι να φεύγει από τα αριστερά και αν επιχειρεί το σουτ από πλάγια αλλά ο Στιλ έπεσε στην δεξιά του γωνία και μπλόκαρε.

Οι πράσινοι αξιοποίησαν την υπεροχή τους στο 22' με τον Ατζαγκούν να κάνει την βαθιά μπαλιά προς τον Καρέλη ο οποίος έκανε όμορφα το κοντρόλ με το αριστερό, τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Ντιμιτρόφσκι, απέφυγε και τον Σιόντη και με δυνατό δεξί σουτ πέρασε την μπάλα κάτω από το σώμα του Σέτκους και άνοιξε το σκορ για τους πράσινους.

Το γκολ αυτό έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό και την ευκαιρία στους πράσινους να αυξήσουν την υπεροχή τους και να ψάξουν ένα ακόμη γκολ. Μάλιστα σε διάστημα δυο λεπτών ο Παναθηναϊκός είχε δυο πολύ καλές στιγμές για να κάνει το 2-0. Αρχικά στο 33' ο Κλωναρίδης πήρε την μπάλα λίγο πιο κάτω από το κέντρο, έκανε την ατομική ενέργεια και έπιασε και το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Σέτκους.

Στο 34' ο Νίνης έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και δοκίμασε το πόδι του πιάνοντας ένα τεχνικό σουτ το οποίο ανάγκασε τον Σέτκους να πέσει στην αριστερή του γωνία και να διώξει σε κόρνερ.

Η Κέρκυρα βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση στο 42' όταν οι "Φαίακες" κέρδισαν ένα φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Κόντος ανέλαβε την εκτέλεση του με το αριστερό και ο Στιλ με μια τρομερή επέμβαση πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Το ημίχρονο έκλεισε με δυο ακόμα καλές ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό με πρωταγωνιστή και πάλι τον Νίνη. Αρχικά στο 44' ο διεθνής επιθετικός με ωραία ενέργεια απέφυγε τον αντίπαλο του αλλά το πλασέ του κόντραρε και έφυγε έξω ενώ στο 45' επιχείρησε νέο σουτ και ο Σέτκους έδιωξε σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει και πάλι αλλά χωρίς τον ίδιο ρυθμό που είχε στο πρώτο 45' λεπτό και την απειλητική διάθεση που έδειχναν οι πράσινοι. Στο 57' μάλιστα ο Γιάννης Αναστασίου έβγαλε από το παιχνίδι τον Πράνιτς και πέρασε στην θέση του τον Μέντες με τον Ολλανδό να κάνει ένα μοιραίο λάθος στην φάση απ' όπου ξεκίνησε η ισοφάριση της Κέρκυρας.

Ήταν το 62' όταν ο Χαβίτο πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο και διάνυσε πολλά μέτρα με τον Μέντες να μην πηγαίνει προς τα πάνω του και να του δίνει χώρο. Ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Κόντος, αυτός έκανε την ντρίμπλα για να αποφύγει τον Μπούρμπο ο οποίος ανέκοψε την μπάλα με το χέρι και ο Βοσκάκης έδωσε το πέναλτι. Ο Κόντος ήταν αυτός που ανέλαβε και την εκτέλεση του νικώντας τον Στιλ για το 1-1.

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Σιόντης, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόσο (65' Κρητικός), Ανδρεόπουλος, Κόντος (79' Φάμπιο), Χαβίτο, Καϊκούτ, Μαρκόφσκι (46' Ζορμπάς).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Ζέκα, Πράνιτς (57' Μέντες), Νίνης, Ατζαγκούν (76' Ντίνας), Κλωναρίδης, Καρέλης (80' Μπερίσα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News