default-image

Άμεσα αναμένονται οι παρατηρήσεις της UEFA

Ποδόσφαιρο
Άμεσα αναμένονται οι παρατηρήσεις της UEFA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικό αναμένεται το αυριανό Σάββατο για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς η UEFA αναμένεται να στείλει εγγράφως στον Σταύρο Κοντονή τις παρατηρήσεις της για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Μέσω επιστολής αναμένεται να τοποθετηθεί η UEFA σχετικά με τις αλλαγές που θεωρεί πως πρέπει να υπάρξουν στο αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής και πλέον αναμένεται να κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η επιστολή με τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας μπορεί να βρίσκεται στα χέρια του υφυπουργού Αθλητισμού ακόμη και το Σάββατο και τότε θα παιχτεί και η τελευταία πράξη του… ελληνικού «δράματος»

Όπως προκύπτει, το μεγαλύτερο πρόβλημα σχετικά με το νομοσχέδιο είναι πως παρά τις τρεις αλλαγές που υπήρξαν, οι Ευρωπαίοι «κλωτσούν» ακόμη για μία από αυτές.

Στην τελευταία του μορφή, αυτήν που πέρασε από την Επιτροπή μορφωτικών Υποθέσεων, υπάρχει αναγνώριση αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους κανονισμούς, ελαστικότητα στον ορισμό αγώνων ομάδων που δεν διαθέτουν στα γήπεδα κύκλωμα παρακολούθησης και σύστημα ηλεκτρονικών εισιτηρίων και αποκλεισμός συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις με απόφαση υφυπουργού μετά από διαβούλευση με τις διεθνείς συνομοσπονδίες.

Το τελευταίο εξ αυτών αποτελεί και το μεγάλο «αγκάθι» και λογικά σε αυτό θα επικεντρωθούν οι όποιες παρατηρήσεις της UEFA. Αν τελικά κάτι τέτοιο αποδειχτεί αληθές, μένει να φανεί ποια θα είναι και η αντίδραση του κ. Κοντονή. Το να δηλαδή θα «θυσιάσει» το συγκεκριμένο δικαίωμα ζυγίζοντας το γεγονός πως ουσιαστικά κέρδισε την υποχώρηση της ΕΠΟ στο θέμα της στελέχωσης των πειθαρχικών επιτροπών με τακτικούς δικαστές ή αν τελικά αποφασίσει να μην κάνει πίσω και να καταθέσει το νομοσχέδιο χωρίς καμία άλλη τροποποίηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News