default-image

Στον τελικό με δυσκολία ο Φέντερερ

Σπορ
Στον τελικό με δυσκολία ο Φέντερερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έστω και δύσκολα, ο Ρότζερ Φέντερερ κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του τουρνουά τένις της Κωνσταντινούπολης επικρατώντας με 2-1 σετ του Ισπανού Ντανιέλ Χιμένο-Τράβερ.

Ο 33χρονος Ελβετός δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά λύγισε σε περίπου δυόμιση ώρες τον Ντανιέλ Χιμένο-Τράβερ με 2-1 σετ και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναντί του τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Ο Ρότζερ Φέντερερ μπήκε δυνατά στο χωμάτινο γήπεδο της Πόλης και κάνοντας break πήρε το προβάδισμα με 2-0 games. Ο Ισπανός όμως απάντησε με το… ίδιο νόμισμα ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες ήταν αρκετά σταθεροί στο σερβίς τους και το σετ οδηγήθηκε στο tie break. Εκεί ο Ελβετός ήταν καλύτερος, επικράτησε με 7-3 και έκανε το 1-0.

Στο επόμενο σετ ο Χιμένο-Τράβερ, Νο62 στην παγκόσμια κατάταξη δεν τα παράτησε και έκανε το break παίρνοντας τα ηνία του αγώνα με 3-1. Ο Ισπανός απέκρουσε αποτελεσματικά τις προσπάθειες του Φέντερερ για να επαναφέρει το ματς στα ίσα, σώζοντας πέντε σπασίματα και διεύρυνε το προβάδισμά του στο 5-2. Ο Ελβετός όμως εμφανίστηκε καλύτερος στο σερβίς και τις επιστροφές και κατάφερε με την πλάτη στον τοίχο να κάνει το break και να ισοφαρίσει σε 5-5. Τελικά το σετ κρίθηκε ξανά στο tie break όπου όμως αυτή τη φορά ο Χιμένο-Τράβερ ήταν πιο ψύχραιμος και επιβλήθηκε στο τέλος με 7-5.

Ο Φέντερερ όμως ήταν αποφασισμένος να μην μείνει πρόωρα εκτός συνέχειας στο παρθενικό του τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη. Προστάτευσε το σερβίς του και στις τέσσερις απόπειρες του Ισπανού για break, ενώ ο ίδιος τα κατάφερε στη μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, με αποτέλεσμα να πάρει το σετ και τη νίκη με 2-1 ύστερα από δυόμιση ώρες παιχνιδιού.

Στον ημιτελικό του Σαββάτου (2/5) ο Ελβετός Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό, Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News