default-image

Στην Πλατεία Συντάγματος αγώνες επί κοντώ

Σπορ
Στην Πλατεία Συντάγματος αγώνες επί κοντώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Athens Street Pole Vault, που διοργανώνει για τρίτη χρονιά ο ΣΕΓΑΣ και τείνει να γίνει θεσμός θα φιλοξενηθεί φέτος στην πλατεία Συντάγματος. Ο αγώνας, με μεγάλο χορηγό την DHL, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, 9 Μαΐου, και θα δώσουν το «παρών» ορισμένοι από τους κορυφαίους επικοντιστές της Ευρώπης.

Φίλοι του στίβου, περαστικοί της πλατείας Συντάγματος, αλλά και τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, ένα από τα θεαματικότερα αγωνίσματα του στίβου. Η ομοσπονδία έχει καταφέρει μέσα από την συγκεκριμένη διοργάνωση να εισχωρήσει στην κοινωνία να πάει εκείνη στο κοινό και να μην περιμένει το κοινό να επισκεφθεί το στάδιο.

Ο πρώτος αγώνας Athens Street Pole Vault έγινε το 2013 στο Ζάππειο με τον Μπιορν Οττο να σημειώνει την κορυφαία επίδοση εκείνη την εποχή στον κόσμο, με άλμα στα 5,83 μέτρα. Πέρυσι το σκηνικό μεταφέρθηκε στις πανέμορφες εγκαταστάσεις της Μαρίνας Φλοίσβου. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να δουν τους αθλητές, ανάμεσα σε αυτούς τον παγκόσμιο πρωταθλητή Κώστα Φιλιππίδη, αλλά και τον ολυμπιονίκη Ραφαέλ Χολζντέπε.

Νικητής στο 2ο Athens Street Pole vault ήταν ο Δημήτρης Πατσουκάκης, που με άλμα στα 5,62 μ. κατάφερε να πετύχει νέο ατομικό ρεκόρ. Δεύτερος με την ίδια επίδοση ήταν ο Κώστας Φιλιππίδης και τρίτος ο μετέπειτα ο χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News