default-image

Απέκλεισε την Μπάγερν η Ντόρτμουντ

Ποδόσφαιρο
Απέκλεισε την Μπάγερν η Ντόρτμουντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομερός ημιτελικός στο γερμανικό κύπελλο, με την Ντόρτμουντ να νικά με 2-0 στα πέναλτι την Μπάγερν στο Μόναχο (1-1 το 90άλεπτο και η παράταση) και να προκρίνεται στον τελικό για 7η φορά στην ιστορία της!

Οι Βαυαροί έχασαν όλα τα πέναλτι με τους Λαμ και Τσάμπι Αλόνσο να γλιστρούν στην εκτέλεση (ψηλά άουτ), ο Λάνγκερακ απέκρουσε την εκτέλεση του Γκέτσε, ενώ ο Μάνουελ Νόιερ αφού απέκρουσε το πέναλτι του Χούμελς και κράτησε ζωντανή την ομάδα του, εκτέλεσε το 4ο πέναλτι και αστόχησε (δοκάρι).

Η Ντόρτμουντ δεν επέτρεψε στην Μπάγερν να παίξει σε 4ο σερί τελικό και να κάνει για 3η σερί χρονιά νταμπλ. Η Μπορούσια στους 6 προηγούμενους τελικούς έχει πάρει 3 τρόπαια (1965, 1989, 2012), ενώ θα μάθει τον αντίπαλό της την Τετάρτη, με τον άλλο ημιτελικό να είναι Αρμίνια Μπίλεφελντ - Βόλφσμπουργκ.

Η εξέλιξη του ημιτελικού

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έχει ευθύνη στο 1-0, καθώς μετά το πρώτο πλασέ του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι αδιαφόρησε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και πήγε ξανά στον Πολωνό, ο οποίος πλάσαρε χαμηλά, ο Έλληνας αμυντικός πήδηξε και η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια για να καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Λεβαντόβσκι είχε δοκάρι και στο 55', φάση στην οποία μάλιστα εν συνεχεία μετά από προσπάθεια του Τόμας Μίλερ ο Σμέλτσερ του έκοψε την μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι και ο Πεπ Γκουαρδιόλα έγινε έξαλλος.

Η απάντηση της Ντόρτμουντ ήρθε στο 75', με τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να πετυχαίνει το πρώτο της γκολ στην ιστορία της στο Μόναχο σε ματς κυπέλλου

Από την σέντρα του Μπλαστσικόβσκι ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε την προβολή, ο Νόιερ έδιωξε την μπάλα, αλλά αυτή είχε περάσει την γραμμή και έγινε το 1-1. Ο Μάνουελ Νόιερ όμως στα επόμενα λεπτά έκανε δύο καταπληκτικές επεμβάσεις, σε σουτ του Μχιταριάν και σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Μάριο Ρόις.

Ο Άριεν Ρόμπεν αγωνίστηκε επιστρέφοντας μετά τον τραυματισμό του, όμως έπαιξε 16 λεπτά και αποχώρησε με τραυματισμό στην αριστερή γάμπα (84'), ενώ και ο Καμπλ που μπήκε αλλαγή δεν έπαιξε σε όλη την συνέχεια, καθώς αποβλήθηκε στο 108', έτσι η Μπορούσια έπαιξε με 10 παίκτες για σχεδόν όλο το 2ο ημίχρονο της παράτασης.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Μπάγερν: Λαμ... ΑΟΥΤ (ψηλά γιατί γλίστρησε)!!!!

Ντόρτμουντ: Γκιουντογάν... ΓΚΟΛ!

Μπάγερν: Τσάμπι Αλόνσο... ΑΟΥΤ (ψηλά γιατί γλίστρησε και αυτός)!!!!!!!

Ντόρτμουντ: Κελ... ΓΚΟΛ!!

Μπάγερν: Γκέτσε... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΛΑΝΓΚΕΡΑΚ!!!

Ντόρτμουντ: Χούμελς... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΝΟΪΕΡ!!!

Μπάγερν: Νόιερ... ΔΟΚΑΡΙ!!!

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπενατιά, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα (68' Ρόμπεν) (84' Γκέτσε), Βάιζερ, Τόμας Μίλερ (76' Σβάινσταϊγκερ), Λεβαντόβσκι.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Λάνγκερακ, Ντουρμ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ (90' Κελ), Μπλαστσικόβσκι (83' Καμπλ), Γκιουντογάν, Καγκάουα (70' Μχιταριάν), Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών:

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 1-1 (0-2 πέν.) (29' Λεβαντόβσκι / 75' Ομπαμεγιάνγκ)

Αρμίνια Μπίλεφελντ - Βόλφσμπουργκ (21:30)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News