Αθλητισμός

Θετικός σε αλλαγές που δεν πλήττουν τον πυρήνα του νομοσχεδίου ο Κοντονής

Σε αλλαγές που δεν πλήττουν τον πυρήνα του αθλητικού νομοσχεδίου είναι θετικός ο Σταύρος Κοντονής, όπως δήλωσε, τονίζοντας και πάλι ότι η Κυβέρνηση δεν θίγει το αυτοδιοίκητο, αλλά το αυτόνομο.

Η στάση που δείχνει για να κάνει τροποποιήσεις δεν αποτελούν αναδίπλωση, σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τοποθετήθηκε με βάσει τα όσα ανέφερε στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και σχολίασε ότι δεν έκανε καμία αναδίπλωση, τονίζοντας ότι θα γίνουν αλλαγές που δεν πλήττουν τον πυρήνα του νομοσχεδίου. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε για σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο.

«Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ρυθμίζονται από την ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της αυτοδιοίκητης λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της τα οποία είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας των οποίων είναι μέλος η ΕΠΟ, με τις οποίες συζητώ και θα τους θέσω ακριβώς αυτά τα όρια της. H Κυβέρνηση δεν θίγει το αυτοδιοίκητο αλλά το αυτόνομο», είπε έξω από τη Βουλή στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ και πρόσθεσε:

«Καμία αναδίπλωση δεν έγινε, συζητάμε. Και θα δεχτούμε πράγματα που δεν πλήττουν τον πυρήνα του νομοσχεδίου».

Οι όποιες αλλαγές θα κατατεθούν στη Βουλή μετά τη συνάντηση που θα έχει με το γενικό γραμματέα της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο, την Τετάρτη. Το επόμενο δεκαήμερο είναι πολύ κρίσιμο, αφού το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κάτι που σημαίνει ότι έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση και στην Ολομέλεια θα εισαχθεί 4-5 Μαΐου. Αν δεν υπάρξει τροποποίηση των διατάξεων με τις οποίες διαφωνούν FIFA και UEFA, με την ψήφισή του θα υπάρξει διεθνής ποδοσφαιρικός αποκλεισμός της Ελλάδας.

Σχόλια