default-image

Πιο κοντά στην Ευρώπη ο Αστέρας Τρίπολης

Ποδόσφαιρο
Πιο κοντά στην Ευρώπη ο Αστέρας Τρίπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ κοντά στις θέσεις που θα τον οδηγήσουν για ακόμα μία χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης έπειτα από τη δύσκολη και αγχωτική νίκη επί του Πανθρακικού με 2-1.

Οι παίκτες του Αστέρα είχαν πολύ άγχος κι αυτό το έδειξαν από την αρχή, όμως με τα δύο γκολ που πέτυχαν μέσα σε ένα πεντάλεπτο «λύθηκαν». Στο τέλος, όμως, το ματς έγινε... γκραν γκινιόλ, με τον Πανθρακικό να μειώνει και να ξαναμπαίνει στο ματς.

Πάντως πλέον τα πράγματα για την ομάδα του Εμάνουελ Ρόκα είναι πολύ δύσκολα, καθώς χρειάζεται μιαν υπέρβαση, ένα «θαύμα» για να διατηρηθεί στη Super League και την επόμενη σεζόν.

Η ομάδα της Κομοτηνής ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, καθώς στο 6' ο Παπαγεωργίου σέντραρε από δεξιά, ο Ιγκόρ έπαισε το σουτ στην κίνηση, όμως πάνω στη γραμμή ο Σανκαρέ που είχε καλύψει τον Κοσίτσκι, απομάκρυνε τη μπάλα.

Η πρώτη αξιόλογη επίσκεψη των γηπεδούχων στην περιοχή του Αθανασιάδη ήταν στο 9' με το σουτ του Μπαντιμπαγκά, όμως ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 13' ο Ρόλε εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Αθανασιάδης σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 23' ο Μπαντιμπαγκά επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Αθανασιάδη σουτάροντας με εξωτερικό φάλτσο, όμως ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 33' ήταν η σειρά του Μάσα να απειλήσει με δυναό φαλτσαριστό σουτ, όμως ο Αθανασιάδης και πάλι είπε «όχι».

Στο 37' ήταν η σειρά του Κουρμπέλη να φτάσει κοντά στο γκολ. Ο Μπαντιμπαγκά σέντραρε από δεξιά, ο Παπαγεωργίου δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα που έφτασε στον Κουρμπέλη, όμως αυτός σούταρε εκτός ισορροπίας κι έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 40' και πάλι από σέντρα του Μπαντιμ παγκά, ο Μπαράλες δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά ενώ ήταν αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή των φιλοξενούμενων.

Η πρώτη καλή στιγμή για το δεύτερο ημίχρονο ήταν για τον Αστέρα με τον Σανκαρέ να πιάνει τη «σκαστή» κεφαλιά στο 49' έπειτα από φάουλ του Ρόλε, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους οι γηπεδούχοι την έχασαν στο 57', όταν ο Αθανασιάδης έχασε την έξοδο από τον Μπαράλες, ο Μπαντιμπανγκά έκανε την κεφαλιά, αλλά πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Μελίσσης σε κόρνερ.

Ο Αστέρας κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των φιλοξενούμενων στο 68'. Ο Φερνάντες που είχε περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι αντί του Κουρμπέλη, σέντραρε για τον Μπαράλες, αυτός έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Αθανασιάδη για το 1-0.

Μέσα σε ένα πεντάλεπτο, μάλιστα, οι Αρκάδες διπλασίσαν τα τέρματά τους. Στο 73' ο Μπαντιμπαγκά σέντραρε από δεξιά, ο Μπαράλες έκανε εκπληκτικό τακουνάκι, ο Μελίσσης και πάλι έδιωξε πάνω στη γραμμή, όμως αυτή τη φορά ο Ρόλε ήταν στο κατάλληλο σημείο κι από κοντά έκανε το 2-0 για τον Αστέρα Τρίπολης.

Στο 75' ο Μπαράλες υποχρέωσε τον Αθανασιάδη να κάνει πολύ δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 76' ο Αργεντινός και πάλι απείλησε τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού, όμως αστόχησε.

Ο Πανθρακικός έκανε το ματς... θρίλερ στο φινάλε, καθώς στο 82' ο Ίγκορ πάσαρε για τον Τζάνη, αυτός πέρασε και τον Κοζίτσκι και από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας 2-1. Οι Θρακιώτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς στο 91' ο Ποτουρίδης έκανε σκληρό φάουλ στον Μπαντιμπαγκά και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Στυλιαρά.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοσίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (58' Φερνάντες), Ιγκλέσιας, Μάσα (77' Παντελιάδης), Ρόλε (86' Αλόκο), Μπαντιμπαγκά, Μπαράλες

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (70' Κάσες), Ποτουρίδης, Μελίσσης, Χρήστου, Ηλιάδης, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Ντιγκινί (67' Σερφά), Χασομέρης (65' Τζάνης), Ίγκορ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News