default-image

Πήραν βαθμό στην Τούμπα τα Γιάννινα (1-1)

Ποδόσφαιρο
Πήραν βαθμό στην Τούμπα τα Γιάννινα (1-1)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρότι το πρώτο τέταρτο του αγώνα στην Τούμπα ήταν εντυπωσιακό με δύο γκολ και επτά τελικές μπροστά από τις δύο εστίες, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, ειδικά από πλευράς ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να μείνει στην ισοπαλία (1-1) με τον ΠΑΣ που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του για Ευρώπη.

Οι γηπεδούχοι για ένα ακόμη ματς έδειξαν ιδιαίτερες αδυναμίες στην δημιουργία φάσεων, δεν απείλησαν ιδιαίτερα μετά το ξεκίνημα και μάλιστα απειλήθηκαν και με ήττα ειδικά προς το τέλους του παιχνιδιού.

Στα θετικά για τον ΠΑΟΚ ότι ο Φακούντο Περέιρα σκόραρε μετά από δύο σχεδόν μήνες πιάνοντας τον Αθανασιάδη στην πρώτη θέση των σκόρερ του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα με 11 γκολ.

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ήρθε στο 4' και ήταν για τον ΠΑΟΚ. Ο Κουλούρης κυνήγησε μία φαινομενικά χαμένη μπαλιά, γύρισε την μπάλα στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ και ο επερχόμενος Νομπόα πλάσαρε, αλλά την έστειλε στο δοκάρι του Βελλίδη. Τρία λεπτά μετά ο "Δικέφαλος" απείλησε και πάλι, αυτήν την φορά με τον Γκολάσα. Ο Περέιρα "πάτησε" την μπάλα στον Ισραηλινό, εκείνος σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ήταν αυτή που ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Τσάβες στο 12'. Ο επιθετικός του ΠΑΣ βρέθηκε μόνος του από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή σούταρε διαγώνια και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και... πάγωσε την μισοάδεια Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, απάντησε άμεσα στο γκολ του ΠΑΣ με τον Φακούντο Περέιρα δύο λεπτά αργότερα. Ο Νομπόα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τζαβέλλας άλλαξε πορεία στην μπάλα, η οποία έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Αργεντίνος επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα από πολύ κοντά και αμαρκάριστος να κάνει το 1-1.

Εκατέρωθεν φάσεις

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κεφάτες και προσέφεραν πολύ καλό θέαμα στο πρώτο μισό του ημιχρόνου. Ο ΠΑΣ απείλησε στο 27' με τον Κοροβέση, ο οποίος προσπάθησε να γίνει κάτοχος της μπάλας μετά από σύγχυση που δημιουργήθηκε από σουτ του Ίλιτς, αλλά τελευταία στιγμή επενέβη ο Ιτάνζ.

Στην κόντρα ο Περέιρα έτρεξε πολλά μέτρα, σούταρε, αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το 1-1.

Το δεύτερο μισό του ημιχρόνου δεν είχε καμία απολύτως σχέση με όσα είδαμε στο πρώτο. Οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ στατικός και ο ΠΑΣ έδειχνε να... μην χαλιέται με την ισοπαλία. Με αυτήν την εικόνα λοιπόν φτάσαμε στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου με το σκορ να είναι στο 0-0.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Κοροβέσης βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση, μετά από πάσα του Τσάβες, αλλά ο Ιτάνζ αντέδρασε σωστά και κράτησε το 1-1.

Περίπου ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ναδάλες στο 62', όταν μετά από λάθος του Κάτσε, ο αμυντικός του ΠΑΣ σούταρε, αλλά την τελευταία στιγμή ο Κόστα έβαλε την κόντρα κι έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος από τον αργό και βαρετό ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα, στο 64' λίγο έλειψε να κάνει το 1-2, όταν ο Σκόνδρας δεν εκτίμησε σωστά την φάση και η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα του Ιτάνζ, ο οποίος με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε τον κίνδυνο.

Το ίδιο έγινε και στο 67', όταν ο Μανιάς σούταρε, αλλά και ο πάλι ο Καμερουνέζος κράτησε το 1-1 για τρίτη φορά μέσα στα 20 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου.

Ανέβηκε ο ΠΑΟΚ

Η πρώτη υποψία φάσης για τον κάκιστο "Δικέφαλο" ήρθε στο 71', όταν ο Αθανασιάδης έπιασε μία κεφαλιά μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 75' το σουτ του Κάτσε μπλόκαρε πολύ εύκολα ο Βελλίδης, ο οποίος ήταν απλός θεατής του αγώνα.

Στο 77' ο Αθανασιάδης έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία να κάνει το 2-1 και να σταματήσει την μουρμούρα που έκανε έντονα την εμφάνισή της στην Τούμπα. Ο Κωνσταντινίδης σέντραρε, ο Κλάους έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κατέληξε και πάλι άουτ.

Ο Τσάβες απείλησε για τον ΠΑΣ στο 89' με ένα σουτ από αρκετά πλάγια θέση αλλά ο Ιτάνζ ήταν και πάλι εκεί για να κρατήσει την ισοπαλία. Στη συνέχεια της φάσης ο Γιάκος έπιασε ένα σουτ στην κίνηση, αλλά ο Κωνσταντινίδης έδιωξε την τελευταία στιγμή πάνω στην γραμμή. Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση ενός αγώνα που αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς τελείωσε.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Τζαβέλλας, Κόστα, Σκόνδρας, Κάτσε, Νομπόα, Μακ, Γκολάσα (78' Πόζογλου), Περέιρα (76' Τζιόλης), Κουλούρης (62' Αθανασιάδης)

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς (85' Μπέριος), Χαρίσης, Κοροβέσης (82' Ντάσιος), Τσάβες, Ίλιτς, Μανιάς (82' Γιάκος)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News