default-image

Χιλιάδες συμμετοχές στο Run Greece Ηράκλειο!

Αθλητισμός
Χιλιάδες συμμετοχές στο Run Greece Ηράκλειο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες Ηρακλειώτες έκαναν πράξη το σύνθημα για μαζικό αθλητισμό για όλους, μετέχοντας στο μεγάλο αθλητικό γεγονός Run Greece Ηράκλειο! Πάνω από 3750 Κρητικοί μετέχουν στους αγώνες δρόμου και πολλοί περισσότεροι παρακολουθουν το γεγονός που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα.

Περόκτια για ένα από τα σημαντικά αθλητικά γεγονότ, το οποίο οργανώνουν  ο ΣΕΓΑΣ, η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, με μεγάλο χορηγό τη WIND, σήμερα  Κυριακή στο κέντρο του Ηρακλείου.

Οι εγγραφές έφτασαν τις 3.750 και μέχρι το πρωί του Σαββάτου υπήρχαν πολύ λίγες θέσεις οι οποίες δόθηκαν κατά προτεραιότητα στους ενδιαφερόμενους από το "Κέντρο εγγραφών-Παράδοσης αριθμών" ως τις 8 το βράδυ. Από το Παγκρήτιο περνούσαν το Σάββατο και όλοι οι συμμετέχοντες για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους και τα αντίστοιχα αναμνηστικά.

Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων ξεκίνησε στις 10 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας, ενώ στις 11:15 θα δοθεί η εκκίνηση στον παιδικό αγώνα των 900 μ. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 11:30 με τη διεξαγωγή του αγώνα των 5 χιλιομέτρων, ο οποίος συγκεντρώνει και τις περισσότερες συμμετοχές.

Δείτε την εκκίνηση του δρόμου των 5.000 μέτρων

Όλοι επί ποδός

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας-Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου και το σύνολο των Οργανισμών και υπηρεσιών του, η Αστυνομία-Τροχαία, το Λιμενικό, ο Ο.Λ.Η., η Πυροσβεστική Υπηρεσία-Ε.Μ.Α.Κ, ο Στρατός-Σ.Ε.Α.Π., το Ε.Κ.Α.Β., η Α/θμια και η Β/θμια εκπαίδευση, η Ομάδα Φυσικής Αγωγής κ.ά., είναι επί ποδός .

Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα έργα στην οδό Πλαστήρα προχώρησαν με γρηγορότερους ρυθμούς και έτσι το καινούργιο οδόστρωμα θα είναι στη διάθεση των δρομέων και περιπατητών.

Στο πόδι βρίσκονται επιπλέον 500 εθελοντές, που  προέρχονται από οργανωμένες εθελοντικές οργανώσεις, αλλά είναι και 170 μεμονωμένοι πολίτες που αγκάλιασαν την εκδήλωση.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

10:00: Αγώνας 10.000 μ.

11:15: Παιδικός αγώνας 900 μ.

11:30: Αγώνας 5.000 μ.

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας

Λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού συμμετοχών, έχουν προβλεφθεί αυξημένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των αγωνιζομένων αλλά και των πολιτών που θα κατέβουν στους δρόμους του Ηρακλείου, για να εμψυχώσουν με την παρουσία τους και να χειροκροτήσουν τους δρομείς και περιπατητές.

Από τις 7:30 το πρωί μέχρι τη 1:30 περίπου, οι δρόμοι που θα είναι κλειστοί για την κυκλοφορία των οχημάτων και περιλαμβάνονται στη διαδρομή που θα διασχίσουν οι 3.750 πολίτες και είναι η πλατεία Ελευθερίας στο σύνολό της, και οι: Λεωφόρος Δικαιοσύνης-πλατεία Νικ. Φωκά- 25ης Αυγούστου - Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων - Νεάρχου - Συμβολή Νεάρχου και Δουκός Μποφόρ (σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)- η στροφή γύρω από το σιντριβάνι - Νεάρχου - Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων - Παραλιακή Λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου - Αρχ. Μακαρίου- Νικ. Πλαστήρα- συμβολή Νικ. Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος (Πύλη Ιησού - καινούργια πλατεία) - Πλατεία Κύπρου - Χαρ. Τρικούπη (στο ένα ρεύμα) και Λεωφόρος Δημοκρατίας.

Η προσφορά της WIND

Ο μεγάλος χορηγός των αγώνων, η WIND, εκτός των άλλων θα βοηθήσει οικονομικά δύο φορείς της πόλης του Ηρακλείου, οι οποίοι στηρίζουν τα παιδιά. Πρόκειται για το Δικαίωμα στη Ζωή και το Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου.

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι

Προάγγελο του αγώνα RUN GREECΕ Ηράκλειο αποτέλεσε η "Γιορτή του Στίβου", η οποία φιλοξενήθηκε στις 6 μ.μ. του Σαββάτου στην αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου Ηρακλείου. Όλοι οι αθλητές των κρητικών σωματείων που διακρίθηκαν το 2014 και οι προπονητές τους έδωσαν το "παρών" και τιμήθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης σε μία λαμπρή εκδήλωση.

Το Ηράκλειο μετρά αντίστροφα και για το Ευρωπαϊκό

Το RUN GREECE Ηράκλειο 2015 αποτελεί ουσιαστικά προπομπό του μεγάλου αθλητικού ραντεβού του καλοκαιριού, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών ομάδων (20-21/6) και ένας από τους στόχους του είναι μέσα από τη ευαισθητοποίηση των πολιτών της Κρήτης να γεμίσει το Παγκρήτιο Στάδιο με φιλάθλους για να απολαύσουν τους αγώνες, αλλά και να υποστηρίξουν την εθνική μας ομάδα στην προσπάθεια της για άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Η Κρήτη θα υποδεχτεί 800 κορυφαίους αθλητές και συνοδούς από 12 χώρες (Ολλανδία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ελβετία, Λετονία, Τσεχία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Λιθουανία, Τουρκία, Εσθονία) το διήμερο 20-21 Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News