default-image

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Σπορ
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται από σήμερα ο Ολυμπιακός καθώς επικράτησε με 10-9 της Σαμπαντέλ στον τελικό της Ευρωλίγκας και κατέκτησε τον τελικό στο Παπαστράτειο.

Αν και αγωνίστηκαν ως αουτσάιντερ, οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να γράψουν ιστορία κατακτώντας το βαρύτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Το τελικό 10-9 επί της ισπανικής ομάδας, τις έφερε στην κορυφή της Ευρώπης και αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ευρωπαϊκή Κούπα μετά το περσινό LEN Trophy.

Εκπληκτική εμφάνιση απ' όλες, κατάθεση ψυχής από την κάθε "ερυθρόλευκη γοργόνα", μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον πρωτομάστορα της επιτυχίας, Χάρη Παυλίδη και με τον κόσμο του Ολυμπιακού να δημιουργεί μοναδική ατμόσφαιρα στο Παπαστράτειο, ήρθε η νίκη και το "Έβερεστ" του γυναικείου ευρωπαϊκού πόλο.

Η Σαμπαντέλ μπήκε καλύτερα στο ματς, έδειξε ότι ήθελε όσο τίποτα έναν ακόμη τίτλο, όμως οι γηπεδούχες είχαν άλλες διαθέσεις. Το 4-1 υπέρ των Ισπανίδων ανατράπηκε γρήγορα και όλα πήραν τον δρόμο τους. Η ελληνική υδατοσφαίριση και ο Ολυμπιακός ζουν μοναδικές στιγμές για μια ακόμη χρονιά.

Στο αμιγές αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το ξεκίνημα, όμως δεν πτοήθηκε και με "όπλο" την άμυνά του ξεκίνησε την αντεπίθεση. Η Διαμαντοπούλου έκανε σούπερ επεμβάσεις, η Σάουθερν, η Μανωλιουδάκη και η Μπιανκόνι "πυροβολούσαν" μπροστά και η Κούπα δεν μπορούσε να χαθεί.

Οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 3-5, 2-2.

Σαμπαντέλ: Εσπάρ 2, Τζούντιθ 3, Γκαρσία 1, Μοράλες 1, Παρέχα 2.

Ολυμπιακός: Σάουθερν 4, Μανωλιουδάκη 3, Μ. Πλευρίτου 1, Μπιανκόνι 1, Αβραμίδου 1.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News