default-image

Μεγάλο παιχνίδι απόψε (19:30) στο Ρέθυμνο

Μπάσκετ
Μεγάλο παιχνίδι απόψε (19:30) στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ρέθυμνο θα είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα των φίλων του μπάσκετ στο νησί, καθώς το Ρέθυμνο Aegean υποδέχεται στις 19:30 (novasports2) την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α1 του μπάσκετ.

Το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» αναμένεται να γεμίσει από φίλους και των δύο ομάδων σ' ένα άκρως ενδιαφέρον ματς, όπου οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να ξαναμπούν στο παιχνίδι της κατάκτησης της 6ης θέσης της κανονικής περιόδου. Η Ένωση από την πλευρά της έχει επιστρέψει δυναμικά στο πρωτάθλημα της Α1, βρίσκεται στην 4η θέση και θέλει να συνεχίσει την εξαιρετική της πορεία για να ευχαριστήσει τους φίλους της και στην Κρήτη.

Το θετικό για τον Θανάση Σκουρτόπουλο είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ αναφερόμενος στο αποψινό ματς ο βοηθός του Σταύρος Μυκονιάτης τόνισε στο επίσημο σάιτ της ομάδας: «Το έργο μας είναι πολύ δύσκολο. Παίζουμε με μία ομάδα, η οποία με τις προσθήκες που έχει κάνει μέσα στη σεζόν έχει αλλάξει επίπεδο. Εμείς θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολλά πράγματα για να είμαστε μέσα στο παιχνίδι και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Κάποια από αυτά είναι το αμυντικό ριμπάουντ και η προσωπική άμυνα γιατί σκοράρουν πάνω από 12 πόντους τουλάχιστον 5 παιδιά σε κάθε παιχνίδι. Σαφώς και στόχος είναι πάντα η νίκη, αλλά παίζουμε κόντρα σε μία ομάδα που «κυνηγάει» την 3η θέση του πρωταθλήματος και να βγει στην Ευρώπη».

Ο Γιάννης Αθηναίου από την πλευρά της ΑΕΚ επισήμανε στο blog που διαθέτει στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ: «Πρόκειται για ένα δύσκολο ματς χωρίς αμφιβολία. Το Ρέθυμνο είναι μια υπολογίσιμη ομάδα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ειδικά μέσα στην έδρα του. Από την αρχή της περιόδου απέδειξε ότι έχει υψηλές βλέψεις και πραγματοποιεί μια σταθερή πορεία. Η ΑΕΚ έχει την ποιότητα αυτή τη στιγμή για να αντεπεξέρχεται σε κάθε δυσκολία. Έχουμε αλλάξει επίπεδο».

Διαιτητές θα είναι οι κ. Καρακατσούνης, Παπαπέτρου και Γκούμας, ενώ κομισάριος ορίστηκε ο κ. Μαγκανάς.

Από εκεί και πέρα, τα Τρίκαλα, που έχουν σωθεί οριστικά πλέον, φιλοξενούν τον Άρη, που ίσως αγωνιστεί χωρίς τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έχει αιμάτωμα στον τετρακέφαλο. Στη Νέα Σμύρνη συγκρούονται οι καταδικασμένοι Πανιώνιος και Πανελευσινιακός, ενώ στην Αμαλιάδα ο Κόροιβος θα πανηγυρίσει τη σωτηρία του απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών που μετρά πέντε σερί ήττες, ενώ ο ΚΑΟΔ με νέο στόχο να μπει στα play offs φιλοξενεί την ανακουφισμένη μετά την εξασφάλιση της παραμονή της Νέα Κηφισιάς. Τη Δευτέρα ο ΠΑΟΚ θα αναμετρηθεί με τον Κολοσσό στο κλειστό της Πυλαίας με τους Λάνγκφορντ, Όντουμ και Κάρτερ να ξεπερνούν τα προβλήματά τους.

Αναλυτικά η 24η αγωνιστική

Σάββατο 25/4

17:00 Πανιώνιος-Πανελευσινιακός (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

17:00 Κόροιβος Αμαλιάδας-Απόλλων Πάτρας (Novasports 1)

17:00 ΚΑΟΔ-Νέα Κηφισιά (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

17:00 Τρίκαλα-Άρης (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

19:30 Ρέθυμνο-ΑΕΚ (Novasports 2)

Δευτέρα 27/4

17:00 ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου (Novasports 2)

*Οι αγώνες Ολυμπιακός-Πανιώνιος και Άρης-Παναθηναϊκός για την 23η αγωνιστική θα γίνουν την Τρίτη.

*Το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ ορίστηκε για το επόμενο Σάββατο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News