Αθλητισμός

Οι διαιτητές κάνουν άνω κάτω το πρόγραμμα

Όλα δείχνουν ότι οι διαιτητές θα δηλώσουν… κώλυμα στις 3 Μαΐου διαμαρτυρόμενοι για τις διώξεις που έχουν ασκηθεί σε ορισμένους από αυτούς και αυτό σημαίνει την αναβολή της επόμενης αγωνιστικής, ενώ σε περιπέτειες μπαίνουν και τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Οι ημερομηνίες δεν … βγαίνουν και το πρόβλημα που δημιουργείται είναι μεγάλο, αφού αμέσως μετά τη λήξη των πλέι οφ, που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 7 Ιουνίου, παίζει η Εθνική ομάδα στα Νησιά Φερόες, το Σάββατο 13 Ιουνίου, για τα προκριματικά του Euro 2016. Δεν υπάρχουν δηλαδή ημερομηνίες για να μετατεθεί η ολοκλήρωση των αγώνων κατάταξης.

Η Σούπερ Λίγκα έχει έτοιμο το πρόγραμμα των 6 αγωνιστικών των πλέι οφ, το οποίο είναι το εξής:

1η αγωνιστική: Τετάρτη 20 Μαΐου.

2η αγωνιστική: Κυριακή 24 Μαΐου.

3η αγωνιστική: Τετάρτη 27 Μαΐου.

4η αγωνιστική: Κυριακή 31 Μαΐου.

5η αγωνιστική: Τετάρτη 3 Ιουνίου.

6η αγωνιστική: Κυριακή 7 Ιουνίου.

Πριν από τα πλέι οφ έχει προγραμματιστεί από την ΕΠΟ να διεξαχθεί την Κυριακή 17 Μαϊου στις 8μμμ στο ΟΑΚΑ ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας.

Η Σούπερ Λίγκα ήδη αναζητά λύσεις για την περίπτωση που δεν κατέβουν οι διαιτητές και αναβληθεί η 33η αγωνιστική, ώστε να «βγει» το πρόγραμμα και να τελειώσουν τα πλέι οφ στις 7 Ιουνίου. Μια από αυτές, που έχει στο … συρτάρι, είναι να γίνει η 33η αγωνιστική την Τετάρτη 6 Μαΐου και η 34η κανονικά την Κυριακή 10 Μαΐου. Προηγουμένως θα πρέπει να εξασφαλιστεί άδεια από την ΟΥΕΦΑ ώστε να χρησιμοποιηθεί για το εγχώριο πρωτάθλημα η 6η Μαΐου, που είναι ημερομηνία Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι ομάδες πάντως δεν θέλουν να δώσουν τα 2 τελευταία παιχνίδια τους σε διάστημα μόλις 4 ημερών, τη στιγμή που για ορισμένες θα παιχτεί σε αυτά η παραμονή τους στην κατηγορία ή η συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Στη Σούπερ Λίγκα πιστεύουν ότι η καλύτερη λύση είναι να μην δηλώσουν τελικά κώλυμα οι διαιτητές ώστε να μην αλλάξει για μία ακόμη φορά το πρόγραμμα του … ταλαιπωρημένου φετινού πρωταθλήματος.

Σχόλια