Αθλητισμός

Μποροβήλος: "Να αποφύγουμε την καταστροφή"

Την ελπίδα να πρυτανεύσει η λογική και να αποφευχθεί έστω και την ύστατη στιγμή ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τους κόλπους UEFA και FIFA εξέφρασε ο Γιώργος Μποροβήλος.

Ο πρόεδρος της Super League τόνισε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα συνιστούσε καταστροφή με μεγάλες συνέπειες και για την ελληνική οικονομία.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κινδυνεύει με καταστροφή, συμπαρασύροντας μαζί του χιλιάδες θέσεις εργασίας και έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως υπέρ του Δημοσίου, από φόρους και άλλες κρατήσεις, όπως για παράδειγμα το 10% του τηλεοπτικού συμβολαίου που παρακρατείται υπέρ της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μελέτης που πραγματοποίησε το ΙΟΒΕ για τη συνεισφορά της Super League στην ελληνική Οικονομία, ο «πυρήνας» δραστηριοτήτων της Super League (εισιτήρια και συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις), δημιουργεί πάνω από €180 εκατομμύρια ετησίως σε όρους ΑΕΠ, ενώ σημαντικά υψηλότερη είναι η επίδραση στο ΑΕΠ (€2,1 δισεκ.) από τη δραστηριότητα στο «οικοσύστημα» των ΠΑΕ.

Σε όρους απασχόλησης, η επίδραση εκτιμάται σε περισσότερες από 40 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, οι δραστηριότητες που συνδέονται με τη Super League προσφέρουν, άμεσα και έμμεσα, συνολικά σχεδόν €550 εκατ. έσοδα ετησίως στο κράτος από φόρους και εργοδοτικές εισφορές.

Ευελπιστώ ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα πρυτανεύσει η λογική, θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί και θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τις ελληνικές ομάδες, τόσο με τους συλλόγους, όσο και με τις Εθνικές μας Ομάδες, στις διοργανώσεις της UEFA και της FIFA», τόνισε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής».

Σχόλια