default-image

Χωρίς εκπλήξεις στο Europa League

Ποδόσφαιρο
Χωρίς εκπλήξεις στο Europa League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκαν οι επαναληπτικοί προημιτελικοί του Europa League και δύο ομάδες από την Ιταλία, η Νάπολι και η Φιορεντίνα, μία από την Ισπανία, η Σεβίλη, και η ουκρανική Ντνίπρο αποτελούν την τετράδα της ημιτελικής φάσης της φετινής διοργάνωσης.

Η Ντνίπρο, η ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό στη φάση των «32» της διοργάνωσης χρειαζόταν ένα γκολ απέναντι στη Μπριζ, καθώς έπειτα από το 0-0 στο Βέλγιο είχε ένα σημαντικό «αβαντάζ». Κι αυτό το γκολ ήρθε στο 82' με τον Σακχόφ που διαμόρφωσε το τελικό 1-0 και έδωσε για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους Ουκρανούς την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Με πολύ πιο αγχωτικό τρόπο απ' ό,τι μαρτυρά το τελικό 2-0, η Φιορεντίνα πήρε τη νίκη επί της Ντιναμό Κιέβου στο «Αρτέμιο Φράνκι» και με μία νίκη και μία ισοπαλία πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά. Οι «βιόλα» έχασαν πολλές ευκαιρίεςς κι άνοιξαν το σκορ στο 43' με τον Μάριο Γκόμεζ που πέτυχε τον 40ό ευρωπαϊκό του γκολ. Στο 94' ο Βάργκας «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του Βισέντσο Μοντέλα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Η Σεβίλλη η κάτοχος του τροπαίου τα… χρειάστηκε στην Αγία Πετρούπολη, καθώς μέχρι και 5' πριν τη λήξη του ματς πήγαινε το ματς στην παράταση. Ο Μπάκα στο 6' έδωσε προβάδισμα στο σκορ στους Ανδαλουσιάνους, όμως οι Ρώσοι με τον Ροντόν στο 48' και τον Χουλκ στο 72' «ισοφάρισαν» το σκορ του πρώτου αγώνα στο «Ραμόν Σάντεθ Πιθχουάν». Στο 85', όμως, ο Γκαμεϊρο έκανε το 2-2, δίνοντας την πρόκριση στη Σεβίλη.

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η αναμέτρηση του «Σαν Πάολο» ανάμεσα στη Νάπολι και τη Βόλφσμπουργκ, έπειτα από το 4-1 για τους Ιταλούς. της πρώτης αναμέτρησης στη Γερμανία. Πάντως το ματς είχε τέσσερα γκολ, με τους Καγιεχόν (50') και Μέρτενς (65') να δίνονυ προβάδισμα δύο τερμάτων στους «παρτενοπέι» και τους Κλόζε (71') και Πέριστς (73') να διαμορφώνουν το τελικό 2-2.

Τα αποτελέσματα

Ζενίτ - Σεβίλλη 2-2 (48' Ροντόν, 72' Χουλκ - 6' Μπάκα, 85' Γκαμεϊρο)

Νάπολι - Βόλφσμπουργκ 2-2 (50' Καγιεχόν, 65' Μέρτενς - 71' Κλόζε, 73' Πέρισιτς)

Φιορεντίνα - Ντιναμό Κιέβου 2-0 (43' Γκόμεζ, 94' Βάργκας)

Ντνίπρο - Κλαμπ Μπριζ 1-0 (82' Σακχόφ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News