default-image

Δεν… κάνει πίσω ο Κοντονής

Ποδόσφαιρο
Δεν… κάνει πίσω ο Κοντονής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πιστός» στα «βήματα» που εξαρχής είχε χαράξει εμφανίστηκε ο Σταύρος Κοντονής, κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου για την αθλητική βία. Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπισης της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», κατατέθηκε στη Βουλή, με τα προς ψήφιση άρθρα να περιλαμβάνουν και τη διάταξη περί κατάργησης του αυτοδιοίκητου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στο νομοσχέδιο αναφέρεται πως «επιδιώκεται η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, η οποία στις μέρες μας έχει λάβει ανεξέλεγκτες καταστάσεις». Με βάση το σχέδιο νόμου, «αναβαθμίζεται ο ρόλος του αρμοδίου για τον αθλητισμό Υπουργού», ενώ καθίσταται σαφές πως «υποχρεούνται τα ΤΑΑ (Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών) να έχουν εγκαταστήσει τα δικά τους ηλεκτρονικά συστήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν.., βαρυνόμενοι με τη συντήρησή τους».

Επίσης «απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων στις Λέσχες Φίλων των Αθλητικών Σωματείων που δεν λειτουργούν νομίμως», καθώς σε αντίθετη περίπτωση «κάθε μέλος της διοίκησης του υπαίτιου ΤΑΑ τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και με χρηματική ποινή 10.000 ευρώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News