default-image

Νίκησε ο Πανθρακικός, πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Αθλητισμός
Νίκησε ο Πανθρακικός, πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πανθρακικός με γκολ στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων πανηγύρισε (2-1) επί του Παναθηναϊκού και ελπίζει σε παραμονή, χρίζοντας την ίδια ώρα πρωταθλητή τον Ολυμπιακό, πριν παίξει με τον Λεβαδειακό!

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το τραγικό λάθος του Στιλ, στο 1-0 του Ίγκορ, τις κάρτες του Κύζα (αποβλήθηκε άδικα ο Μπούρμπος), την ατυχία του (δοκάρι του Καρέλη) αλλά και τις επιλογές του Αναστασίου. Ο τεχνικός των «πράσινων» ξεκίνησε με τον Μπεργκ αριστερά, τον Καρέλη κορυφή και φουλ... επίθεση καθώς πίσω τους και δίπλα τους ήταν οι Κλωναρίδης, Ατζαγκούν και Ζέκα.

Το σύστημα αυτό όμως, δεν «δούλεψε». Ο Μπεργκ «αχρηστεύτηκε» στα πλάγια και έγινε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Καρέλης, στις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν δεν έδειξε την αποτελεσματικότητα του Σουηδού (στο 8' σούταρε πάνω στον Αθανασιάδη και στο 59' σημάδεψε το δοκάρι).

Οι «πράσινοι» ήταν πολύ κινητικοί, ανέβαζαν πολλούς παίκτες στην περιοχή του Πανθρακικού αλλά τα χαλούσαν στην τελική πάσα. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι, με αλλαγές-έκπληξη που έκανε ο Ρόκα, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και έκαναν εύκολο λάθος όποτε είχαν κατοχή. Κι ενώ οδηγούμασταν σε ένα... βαρετό 0-0, στο μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων ο Στιλ έκανε τραγικό λάθος (έδιωξε κάπου στο... κενό), ο Μεχία βρήκε τον Ίγκορ και αυτός με υπέροχο τρόπο έγραψε το 1-0!

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήρθε γρήγορα πάντως, καθώς δέκα λεπτά μετά από την σέντρα της «επανάληψης», βρήκε δίχτυα με τον Σίλντενφελντ μετά από κόρνερ του Νάνο. Ο Κροάτης αμυντικός θα έκανε... μόνος του την ανατροπή, αλλά σε παρόμοια φάση στο 80' είδε τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει την μπάλα. Νωρίτερα πάντως το παιχνίδι είχε «χαλάσει» από τις πολλές κάρτες που έδειχνε ο Κύζας και εκνεύριζε τους πάντες. Η αποβολή του Μπούρμπου στο 59', αμέσως μετά το δοκάρι του Καρέλη, ήταν άδικη και ο Παναθηναϊκός συνέχισε με παίκτη λιγότερο.

Άντεχε πάντως, με μεγάλη ευκολία, απέναντι στον Πανθρακικό που ήθελε, αλλά έδειχνε πως δεν μπορούσε, να γίνει απειλητικός. Η κίνηση του Αναστασίου να αποσύρει και τον Καρέλη, τον μοναδικό επιθετικό που είχε και να ρίξει στο ματς τον αμυντικό Κουτρουμπή στο 82' , προβλημάτισε και πάλι, αλλά έστω και έτσι οι «πράσινοι» είχαν ακόμα μία ευκαιρία να πάρουν το «τρίποντο». Ο Ατζαγκούν όμως, μετά από ωραία συνεργασία των Πέτριτς-Πράνιτς, αστόχησε και όταν ο Τζάνης «χτύπησε» στο 90'+1, μετά από ασίστ με το στήθος του Ίγκορ, όλα τελειώσαν.

Ο Πανθρακικός πήρε μια πολύτιμη νίκη στη μάχη για την παραμονή, «πιάνοντας» στους 37 βαθμούς τους Βέροια, Λεβαδειακό και Πλατανιά, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε για τέταρτη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη, βλέπει πλέον τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση και «έχρισε» πρόωρα πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αθανασιάδης, Μελίσσης (77' Ροτζέριο), Εμπόου, Ποτουρίδης, Μεχία, Ρομέου, Κάσες (56' Παπαγεωργίου), Μπαϊκαρά, Ηλιάδης (70' Τζάνης), Ντιγκινί, Ίγκορ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Νάνο, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Ζέκα, Μπούι, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (65' Πέτριτς), Μπεργκ (65' Πράνιτς), Καρέλης (82' Κουτρουμπής).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News