default-image

Επίσημα ο Τούχελ αντί-Κλοπ στην Ντόρτμουντ

Αθλητισμός
Επίσημα ο Τούχελ αντί-Κλοπ στην Ντόρτμουντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ, η Ντόρτμουντ κινήθηκε αστραπιαία και έκλεισε προπονητή για τη νέα σεζόν. Το όνομα αυτού: Τόμας Τούχελ.

Πρόκειται για τον πρώην προπονητή της Μάιντς, στον πάγκο της οποίας βρισκόταν από το 2009 μέχρι το 2014. Το προηγούμενο διάστημα ο Τούχελ βρέθηκε πολύ κοντά στο Αμβούργο, όμως η πρόταση της Ντόρτμουντ αναθεώρησε τα σχέδιά του.

Ο 41χρονος Τούχελ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και θα πιάσει δουλειά από το προσεχές καλοκαίρι, μετά την προγραμματισμένη αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ.

Στο βιογραφικό του καταγράφεται η 5η θέση που κατέλαβε η Μάιντς στην Bundesliga τη σεζόν 2010-11, ενώ πέρυσι την οδήγησε στην έξοδο στην Ευρώπη και το Europa League μέσω της 7ης θέσης στο πρωτάθλημα. Από τον πάγκο της ομάδας αποχώρησε τον Μάιο του 2014 κι έτσι δεν βρισκόταν στον πάγκο της όταν αυτή αποκλείστηκε από τον Αστέρα Τρίπολης στα προκριματικά του Europa League. Να υπενθυμίσουμε πως και ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν για μία επταετία (2001-2008) στον πάγκο της Μάιντς πριν μετακινηθεί στην ομάδα της Βεστφαλίας.

Στην επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της Ντόρτμουντ και του Τόμας Τούχελ, αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Οι 8 φορές πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπορούσια Ντόρτμουντ ανακοινώνει ως πρώτο προπονητή τον Τόμας Τούχελ από την 1η Ιουλίου 2015.

Ο 41χρονος προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο 3ετούς διάρκειας. Η διοίκηση της ομάδας θα παρουσιάσει επίσημα τον νέο προπονητή, την εβδομάδα μετά το τέλος της σεζόν. Ζητείται η κατανόηση του κόσμου για το ότι δεν θα γίνει κανένα σχόλιο μέχρι εκείνη την περίοδο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News