Αθλητισμός

Ελένη Καμπουράκη: Η γυναίκα-ψυχή της Δόξας!

Η Μεσαρά έχει ανεβάσει δείκτες στο ποδόσφαιρό της, με τρανταχτή απόδειξη τον τελικό της Α1 κατηγορίας ΕΠΣΗ, που έχει μονομάχους Ρούβα και Δόξα Γαλιάς.

Σε ένα από τα λεπτά σημεία αυτής της προόδου, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, υπάρχει η παρουσία μιας γυναίκας που μπήκε εύκολα στο πνεύμα της ποδοσφαιρικής ομάδας, για να συμβάλει καθοριστικά στο θαύμα που ζει φέτος η Γαλιά. Η Ελένη Καμπουράκη! Γενικός γραμματέας στη Δόξα, σύζυγος του προέδρου της ομάδας Γιώργου Καμπουράκη, καλλιεργημένη, όμορφη, δραστήρια, ευγενική και οργανωτική.

Μίλησε στο Ράδιο 98,4, αφιερώνοντας με συγκίνηση σχεδόν κάθε της αναφορά στη μνήμη του αδικοχαμένου Δημήτρη Σκουλούδη. «Είχαμε σκεφτεί μετά το χαμό του να αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα εις ένδειξη πένθους. Αναθεωρήσαμε, μετά από συζητήσεις, θεωρώντας τιμή να αγωνισθούμε όλοι στο πρωτάθλημα, στη μνήμη του. Μας συγκινεί πολύ η παρουσία της οικογένειάς του σε κάθε μας παιγνίδι». Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα ότι κάτι από ψηλά βοήθησε τη Δόξα Γαλιάς να φτάσει στον τελικό. «Στα μέσα της σεζόν υπήρξαν 11 αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών. Ο μεγάλος σκόρερ ήταν ο Δημήτρης. Στην απόφασή μας να δώσουν ό,τι καλύτερο όσοι απέμειναν, η ομάδα άρχισε να σκοράρει διαρκώς πετυχαίνοντας στα κρίσιμα παιχνίδια 12 γκολ, έχοντας δεχθεί μόνο ένα. Λέει κάτι αυτό;».

Η κ. Καμπουράκη εξέφρασε τη διαρκή πίστη της στο σχεδιασμό του προέδρου και άνδρα της. «Παρότι ακούσαμε πολλά, μείναμε ενωμένοι ποδοσφαιρικά και το αντιμετωπίσαμε. Πάντα τον βοηθούσα και εκείνος στην επανεκκίνηση της ομάδας με επιβράβευσε με τη θέση του γενικού γραμματέα».

Τα πρώτα ποδοσφαιρικά μαθήματα τα πήρε από το θείο της και πρώην παίκτη του ΟΦΗ Μπάμπη Χαραλαμπάκη, που έχει μείνει γοητευμένος από τον τρόπο δράσης της στην ποδοσφαιρική ομάδα. «Είναι δύσκολο για μια γυναίκα», λέει η ίδια, «αλλά με ψυχή και προσωπικότητα όλα γίνονται»!

 Η Δόξα Γαλιάς έχει την αθλητική της τιμητική. Ο παραολυμπιονίκης Μανόλης Στεφανουδάκης είναι άλλωστε ένας από χίλιους περίπου συγχωριανούς της ποδοσφαιρικής Δόξας!

Σχόλια