Αθλητισμός

Πιο δημοφιλής, αλλά με ρατσιστικά σχόλια ο Μπαλοτέλι

Ο πιο προβεβλημένος ποδοσφαιριστής του αγγλικού ποδοσφαίρου είναι ο Μάριο Μπαλοτέλι, αλλά με αρνητικό τρόπο καθώς τα σχόλια που δέχεται είναι κυρίως ρατσιστικά.

Ο Ιταλός άσος είναι γνωστός για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του, αλλά παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής, ενώ είναι ο περισσότερο προσβεβλημένος ποδοσφαιριστής του αγγλικού πρωταθλήματος στο διαδίκτυο, όπως πιστοποίησε η έρευνα της οργάνωσης κατά των διακρίσεων, «Kick It Out». Το αρνητικό είναι πως ο διεθνής επιθετικός γίνεται δέκτης πολλών ρατσιστικών ύβρεων...

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η έρευνα κατέγραψε από τον περασμένο Αύγουστο έως το τέλος Μαρτίου 134.000 ρατσιστικά, ομοφοβικά και σεξιστικά μηνύματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους παίκτες που αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οκτώ χιλιάδες από αυτά, εκ των οποίων τα μισά είναι ρατσιστικές ύβρεις, είχαν στόχο τον Ιταλό διεθνή επιθετικό της Λίβερπουλ και καταγράφηκαν στο «Twitter», στο «Facebook», καθώς επίσης σε οπαδικά «forums» και «blogs».

Σημειώστε ακόμα ότι μεταξύ των άλλων πιο «στοχοποιημένων» ποδοσφαιριστών του αγγλικού πρωταθλήματος απαντάται ο Ντάνι Γουέλμπεκ της Άρσεναλ με 1700 μηνύματα, ενώ στα θύματα της λεκτικής κακοποίησης περιλαμβάνεται και ο Ντάνιελ Στάριτζ της Λίβερπουλ, με 1600 post.

Σχόλια