default-image

Εξετάζουν όλες τις νομικές πτυχές

Αθλητισμός
Εξετάζουν όλες τις νομικές πτυχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέρα με τη μέρα πληθαίνουν οι… ερωτήσεις αγωνίας για το πώς θα βαδίσει ο ΟΦΗ στην επόμενη μέρα.

Οι διαδικασίες, ο τρόπος που θα παρθούν οι κρίσιμες αποφάσεις, αλλά και η νέα τάξη πραγμάτων, είναι τα βασικά θέματα στις καθημερινές συζητήσεις παραγόντων και φιλάθλων. Ο Μάιος φαίνεται ότι θα είναι ο πιο… καυτός, καθώς η γενική συνέλευση της ΠΑΕ προγραμματίζεται για τις 11 ή 18 του μήνα.

Το τοπίο σχετικά με αυτό θα ξεκαθαρίσει σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα, ενώ ενδέχεται να μείνει σε… εκκρεμότητα, αν θα είναι η μοναδική συνέλευση ή θα χρειαστεί και δεύτερη.

Με τα τωρινά δεδομένα πάντως, στην πρώτη γενική συνέλευση εκ του Νόμου βασικό θέμα ημερήσιας διάταξης θα είναι η εκλογή νέας αιρετής διοίκησης. Αυτό μάλιστα εκπορεύεται από την απόφαση του Ειρηνοδικείου για τον διορισμό διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ, στην οποία έδινε συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Φυσικά θα γίνει απολογισμός και έγκριση των πεπραγμένων.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, θα χρειαστεί μετά από 20 μέρες, νέα Γενική συνέλευση που θα προκηρυχθεί από εκλεγμένη διοίκηση ή εκ νέου διορισμένη από το Ειρηνοδικείο, αλλά με αυξημένες αρμοδιότητες. Ουσιαστικά, θα έχει την «εντολή» για την απόφαση που αφορά την κατηγορία που θα αγωνίζεται ο ΟΦΗ τη νέα σεζόν.

Στην άλλη πλευρά της… ζυγαριάς, μπαίνει η συζήτηση που έχει να κάνει με την επιλογή μίας καθοριστικής γενικής συνέλευσης, από την άποψη ότι είναι το κυρίαρχο όργανο μιας εταιρείας.

Αν αυτό ελλοχεύει κινδύνους για ενστάσεις ακυρότητας, από οποιονδήποτε μπορεί να εμφανιστεί, ίσως απαντηθεί την Δευτέρα στο ραντεβού που έχει προγραμματιστεί με το Υπουργείο ανάπτυξης.

Στην ομάδα του Ηρακλείου θέλουν να είναι απόλυτα «οχυρωμένοι» σε ότι αφορά τις διαδικασίες, προκειμένου να κυλήσουν ομαλά και για αυτό το λόγο οι νομικές πτυχές αναλύονται σε βάθος.

Αρκετά νομικά θέματα «έπεσαν» στο τραπέζι της συζήτησης και στη χθεσινή συνεδρίαση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, που κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπόρεσε να γίνει συζήτηση για την συνολική στάση, αφού όπως ειπώθηκε θα γίνει η συνάντηση του Γιάννη Δανδάλη με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Μαχλά όπου θα συζητηθούν οι… κατευθύνσεις.

Η διαδρομή που θα επιλέξει η διοικούσα επιτροπή σε όλα τα νομικά θέματα, καθορίζει και κάποιες ενέργειες από την πλευρά του Ερασιτέχνη όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά. Φαίνεται λοιπόν ότι το πρώτο… βήμα είναι να βρεθούν οι δύο συνιστώσες και από κει και πέρα να μπουν όλα τα δεδομένα σε μια ροή. Το θέμα της δημιουργίας συντονιστικού οργάνου, που θα «τρέξει» όλα τα θέματα δεν συζητήθηκε σε συγκεκριμένη βάση, καθώς είναι κάτι που προϋποθέτει κοινή παρουσία ΠΑΕ και Ερασιτέχνη.

Πάντως, αυτό που τονίστηκε εν κατακλείδι, είναι ότι θα πρέπει όλοι να είναι σε εγρήγορση, αφού είναι πολύ πιθανό να γίνει και έκτακτη συνεδρίαση τις επόμενες μέρες, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News