Αθλητισμός

Νέα συντριβή για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ήταν βελτιωμένος σε σχέση με την Τρίτη αλλά και πάλι η ΤΣΣΚΑ ήταν ασυναγώνιστη και νίκησε εύκολα με 100-80 . Στο 2-0 οι Ρώσοι, η σειρά έρχεται στην Αθήνα για ένα ή δύο παιχνίδια.

Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός είχε τουλάχιστον σφυγμό, φαινόταν ξεκάθαρα αυτό από την ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες του ειδικά στην άμυνα. Ο νεαρός Χαραλαμπόπουλος έδειξε το δρόμο στην αρχή με 8 γρήγορους πόντους, ο Μπατίστα πήρε τη σκυτάλη και οι πράσινοι προηγήθηκαν με 14-8.

Σ' εκείνο το σημείο η ΤΣΣΚΑ πάτησε το γκάζι και αποφάσισε να ανεβάσει ταχύτητα στο παιχνίδι της. Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν άψογη και έβγαζε σε ελεύθερα σουτ του Κιριλένκο τον οποίο η άμυνα του Παναθηναϊκού επέλεξε να μην ακολουθεί μέχρι έξω. Ο Ρώσος σταρ μέτρησε τρία στα τρία με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ να πάει στο 23-14 με σερί 15-0.

Τη σκυτάλη από τον Κιριλένκο πήρε ο Ντε Κολό ο οποίος με μεγάλα προσωπικά καλάθια έδωσε στην ομάδα του τις λύσεις που αναζητούσε, ο Παναθηναϊκός όμως έμενε κοντά αφού Παππάς, Φώτσης και Μπατίστα δεν άφηναν τίποτα να πέσει κάτω στην επίθεση. Ακόμα και έτσι πάντως η ΤΣΣΚΑ έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 12 πόντους (47-35 με 6/11 τρίποντα).

Οι Ρώσοι δεν δυσκολεύτηκαν να χτίσουν πάνω σ' αυτό το χάντικαπ και να φτάσουν τη διαφορά ακόμα και στους 21 πόντους (69-48) αφού εκμεταλλεύτηκαν και πάλι τα ανοιχτά σουτ αλλά και την αδυναμία του Παναθηναϊκού στο αμυντικό ριμπάουντ. Οι πράσινοι, ακόμα και όταν είχαν στην πεντάδα τους τον Λούντζη, συνέχισαν να προσπαθούν και να ιδρώνουν.

Η προσπάθεια όμως δεν έφτανε. Η ΤΣΣΚΑ δεν είχε καμία διάθεση να αφήσει το πόδι από το γκάζι και πράγματι δεν το έκανε παρά μόνο όταν το παιχνίδι έφτασε στο 35'. Λίγο πιο πριν η διαφορά άγγιξε τους 30 πόντους (84-56) αλλά ο Παναθηναϊκός την κατέβασε λίγο πριν από το τέλος κάτω από τους 20 (92-73). Κάπου εκεί έμεινε μέχρι το τέλος.

Σχόλια