default-image

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Ενόργανης ο Πετρούνιας

Σπορ
Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Ενόργανης ο Πετρούνιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tην εμφάνιση της ζωής του έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας στον προκριματικό των κρίκων, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Μονπελιέ (15-19 Απριλίου), εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον τελικό του αγωνίσματος. Σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης έχει επίσης ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, όπως και ο Νίκος Ηλιόπουλος στο σύνθετο ατομικό ανδρών.

Στους κρίκους, ο Λευτέρης Πετρούνιας πραγματοποίησε την τέλεια εμφάνιση και συγκέντρωσε 16,000 β. (9,200 β. για την άψογη εκτέλεσή του και 6,800 β. ως βαθμό δυσκολίας του προγράμματος). Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2011 βρίσκεται στην 1η θέση του αγωνίσματος έπειτα από τη διεξαγωγή των δύο από τους τρεις ομίλους του προκριματικού ανδρών και θεωρείται δεδομένο ότι θα τερματίσει μέσα στους οκτώ αθλητές που θα πάρουν την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου (18/04).

«Ήταν ένα από τα καλύτερα προγράμματα της καριέρας μου. Το απόλαυσα και τώρα περιμένω τον τελικό. Ο στόχος σ' έναν τελικό είναι πάντοτε η κατάκτηση ενός μεταλλίου. Πρέπει να κάνεις την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και να δώσεις το 100%, ώστε να έρθει ένα μετάλλιο. Ακόμα και το χρυσό, γιατί όχι;», δήλωσε ο 25χρονος σπεσιαλίστας των κρίκων στους Γάλλους διοργανωτές.

Την κλάση του έδειξε και ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, όπου βαθμολογήθηκε με 14,583 β. (συντελεστής δυσκολίας 6,60) και μέχρι στιγμής είναι 3ος στην κατάταξη του αγωνίσματος, έχοντας αρκετές πιθανότητες να πλασαριστεί στην οκτάδα των φιναλίστ, ώστε την Κυριακή (19/04) να διεκδικήσει το όγδοο μετάλλιό του σε 11 συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ηλιόπουλος κυνηγά με αξιώσεις την πρόκριση στον αυριανό (Παρασκευή 17/04) τελικό του σύνθετου ατομικού ανδρών, στον οποίο προκρίνονται οι 24 αθλητές με το υψηλότερο άθροισμα στα έξι όργανα. Ο 22χρονος πρωταθλητής συγκέντρωσε συνολικά 82,114 β. (έδαφος: 12,166, πλάγιος ίππος: 13,700, κρίκοι: 13,866, άλμα: 14,116, δίζυγο: 14,866, μονόζυγο: 13,400) και προς το παρόν είναι 16ος στην σχετική κατάταξη.

Επιπλέον, οι 14,866 β. που πήρε στο δίζυγο, τον φέρνουν μέχρι στιγμής στην 9η θέση του αγωνίσματος, οριακά έξω από την προνομιούχο οκτάδα.

Εκτός τελικού έμεινε στο έδαφος ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος περιορίστηκε στους 14,266 β., πληρώνοντας ακριβά ένα λάθος στο φινάλε του κατά τα άλλα πολύ καλού προγράμματός του, που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,60.

Ο 24χρονος πρωταθλητής έκανε ένα παραπάνω βήμα στην τελευταία άσκηση και ακούμπησε με την παλάμη στο ταπί, με συνέπεια να δεχθεί βαθμολογικές μειώσεις περίπου 0,800 β. και να χάσει το εισιτήριο για την προνομιούχο οκτάδα, που σε διαφορετική περίπτωση θα έμοιαζε σίγουρο.

Μετά την ολοκλήρωση του 2ου από τους τρεις προκριματικούς ομίλους, ο Κοσμίδης βρίσκεται στην 21η θέση της κατάταξης. Έτσι, δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει άλλο ένα μετάλλιο, στην ίδια πόλη όπου το 2012 είχε κατακτήσει τον μοναδικό του ευρωπαϊκό τίτλο στην κατηγορία ανδρών.

Υψηλότερη βαθμολογία είχε στις ασκήσεις εδάφους ο Δημήτρης Μαρκούσης, που πήρε 14,308 β. (συντελεστής δυσκολίας 5,80), αλλά επίσης μένει εκτός τελικού, καταλαμβάνοντας μέχρι στιγμής τη 17η θέση.

Εξάλλου, ο πρωτοεμφανιζόμενος με την Εθνική ανδρών Βασίλης Κόλλιας πήρε 12,066 β. στον πλάγιο ίππο και είναι 51ος στην προσωρινή κατάταξη του αγωνίσματος.

Οι τελικές θέσεις των Ελλήνων αθλητών και οι φιναλίστ σε όλα τα αγωνίσματα θα προκύψουν μετά τη διεξαγωγή του 3ου και τελευταίου προκριματικού ομίλου, που ολοκληρώνεται στις 21:30 ώρα Ελλάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News