Αθλητισμός

"Ξεκάθαρισμα" και... φουλ για δύο συνελεύσεις

Η ηρεμία των προηγούμενων ημερών δίνει τη θέση της στην... εγρήγορση για τον ΟΦΗ, καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένεται να γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις για τα επόμενα βήματα.

Οι διαδικασίες, για να φτάσει η ομάδα στη γενική συνέλευση, έχουν συγκεκριμένες νομικές λεπτομέρειες, που αυτές τις μέρες εξετάζονται βαθύτερα ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι εξελίξεις.

Σε επίπεδο ΠΑΕ, πρώτο μέλημα για τον πρόεδρο Νίκο Μαχλά είναι η προκήρυξη της γ.σ. και γι' αυτό το λόγο είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους νομικούς. Μάλιστα, με τα τωρινά δεδομένα η διεξαγωγή της προγραμματίζεται για το πρώτο 15νθημερο του Μαΐου.

Η νομική... διαδρομή βέβαια είναι συγκεκριμένη και όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί και δεύτερη συνέλευση, προκειμένου να μη συντρέχει ο παραμικρός κίνδυνος ακυρότητας.

Η διοικούσα επιτροπή, όντας διορισμένη από το Ειρηνοδικείο, έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες (πέρα από τις αποφάσεις με επείγον χαρακτήρα). Βασικότερη είναι να οδηγήσει την ΠΑΕ στη γενική συνέλευση για την εκλογή μόνιμου σχήματος. Με τα τωρινά δεδομένα, αυτό είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί και έτσι θα γίνει νέα αίτηση για διοικούσα επιτροπή, που αυτή τη φορά θα έχει μια επιπλέον καθοριστική αρμοδιότητα. Αυτή δεν είναι άλλη από την κρίσιμη απόφαση για τη μη συμμετοχή στη Football League, που θα σημάνει αυτομάτως λύση και εκκαθάριση της εταιρείας, με παρουσία στη Γ' Εθνική (ερασιτεχνική κατηγορία) τη νέα σεζόν.

Το συγκεκριμένο σενάριο είναι το επικρατέστερο, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, όμως θα φιξαριστεί μέσα από τις επόμενες συζητήσεις. Πιθανότατα ανάμεσα στις δύο συνελεύσεις θα πρέπει να μεσολαβήσει εκ νέου 20ήμερο, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν στην πράξη, χωρίς διαφοροποίηση των δεδομένων για το αύριο, τη σκυτάλη θα πάρει ο Ερασιτέχνης έχοντας την ευθύνη για το... χρίσμα σε διοικητικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να έχουν επαφή ο Νίκος Μαχλάς και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γιάννης Δανδάλης προκειμένου να κουβεντιάσουν ευρύτερα τα ζητήματα του ΟΦΗ.

Ακόμη, η διοίκηση του Ερασιτέχνη θα συνεδριάσει αύριο, με τα θέματα της ποδοσφαιρικής ομάδας να είναι ξανά στο επίκεντρο. Πληροφορίες λένε ότι θα εξεταστεί σε βάθος η προοπτική να δημιουργηθεί μια συντονιστική επιτροπή που θα τρέξει όλα τα θέματα, κάτι που έχει προτείνει ο νομικός της ομάδας, Μανόλης Φωτάκης.

Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα σε διοικητικό επίπεδο, γίνονται κάποιες συζητήσεις, όμως τηρείται στάση αναμονής προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Σχόλια