default-image

ΟΦΗ, σενάρια Σπανού - "Καπετάνιου" και κάθαρση εκ των έσω

Αθλητισμός
ΟΦΗ, σενάρια Σπανού - "Καπετάνιου" και κάθαρση εκ των έσω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ αποτελεί σκέτη πρόκληση για ικανούς, τολμηρούς και φιλόδοξους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο. Από μεγάλα ονόματα της επιχειρηματικής ζωής, μέχρι σοβαρούς νοικοκυραίους με ποδοσφαιρικά οράματα. Και αποτελεί σκέτη πρόκληση λόγω του διαμετρήματος και της απήχησης της κρητικής ομάδας, ως οντότητα επιρροής και δυναμικής.

Το θέμα είναι να υπάρξουν τα πρακτικά ερεθίσματα, που αφορούν τον καθαρισμό του περιβάλλοντος από το νωπό παρελθόν, τις νοοτροπίες και τις προσκολλήσεις από λογής μικρά συμφέροντα που έχουν καταγραφεί αλλά δεν έχουν καταχωρηθεί ανοικτά στις πληγές. Το ξέρουν πολύ καλά όσοι είναι κοντά στα πράγματα, ότι η καλύτερη λύση από αυτές που αναζητούνται, αλλά και δικαιούται ο ΟΦΗ, φέρει ως απαραίτητη προϋπόθεση αυτού του είδους την κάθαρση.

Φυσικά και έχουν γίνει προτάσεις σε πολλούς, από παράγοντες και φίλα προσκείμενους . Η νωπή αποκάλυψη του Γιώργου Σπανού, ότι του πρότειναν, αλλά είπε ευχαριστώ, η φημολογία, περί ενδιαφέροντος του «καπετάνιου» εξ αποστάσεως στην εναλλαγή με τον Ατρόμητο, είναι απλά δείγματα που κρίνονται από φιλολογικά έως λογικά, λόγω του ίδιου του γεγονότος, ότι πλησιάζει ο χρόνος που θα μιλάμε για έναν ΟΦΗ χωρίς τα χρέη επάνω του, έστω στη Γ΄εθνική. Πολλοί άλλοι περιώνυμοι του χώρου, σίγουρα έχουν ενδιαφερθεί για την επώνυμη μέρα στου ΟΦΗ, αφού «μαγαζιά» του είδους σπανίζουν στον ελληνικό χώρο. Το θέμα είναι τι θα συμβεί. Άλλο νοιάζομαι σκέτο, άλλο έχω τη βούληση να νοιάζομαι και να πράττω μαζί. Ο χρόνος και οι κινήσεις των ιθυνόντων ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, θα δείξουν.

Αισθανόμαστε πάντως, πως αν δεν προκύψει το κάτι Ανώτερο που επί χρόνια στερείται ο ΟΦΗ, θα υπάρξει δόκιμη λύση προσώπων σε συσπείρωση δυνάμεων και προσωπικοτήτων, αυτή τη φορά με ποδοσφαιρική γνώση και σταθερή ταλάντευση προς γρήγορες διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.

Το κλειδί όμως του ΟΦΗ στην επόμενη μέρα του, είναι η εσωτερική εκκαθάριση του τοπίου, και ω φωτισμός του χώρου. Με σκιές και λογής αγκυλώσεις, που κατέγραψε έστω και με υπερβολές στις φήμες ο παρελθόν χρόνος, αποδυναμώνει τον ελκυστή για δυναμικά πρόσωπα… Να κοιτάζουν πρώτα, δηλαδή, τι θα κάνουν από τα μέσα για να μπορούν να δείξουν πειστικά δέλεαρ στους έξω…

Παρακάτω σας παραθέτουμε το κείμενο από την ιστοσελίδα atromitistas.gr, που καταγράφει και σχολιάζει το θέμα Σπανός και ΟΦΗ, πάνω στις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ατρόμητος:

«Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια, με πρωταγωνιστή πρόεδρο-ιδιοκτήτη ΠΑΕ, ο οποίος φεύγει και  αναλαμβάνει ιστορικό σύλλογο (βρίσκεται σε κρίση), αφού πρώτα ο ίδιος πουλήσει την εταιρεία σε ισχυρό παράγοντα, που έχει αποχωρήσει εδώ και χρόνια από μεγάλη ομάδα. Εχουμε και λέμε: Ο πρώτος είναι ο Γιώργος Σπανός, ο δεύτερος, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και η ομάδα, ο ΟΦΗ. Το δικό μας ρεπορτάζ καταγράφει την κατάσταση ως έχει και τι είναι... μύθος και τι πραγματικότητα.

Η παρουσία του "καπετάνιου" στα επίσημα του Περιστερίου (σε αρκετά ματς πέρυσι και φέτος, στο πλάι του δημάρχου, Ανδρέα Παχατουρίδη) είχε δώσει "τροφή" για επιστροφή της οικογένειας στο ποδόσφαιρο, μέσω του Ατρόμητου. Βάλτε και την μόνιμη φημολογία των τελευταίων ετών ότι έρχεται το πλήρωμα του χρόνου να φύγει ο Σπανός (βάσει δημοσιευμάτων, αφού ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν σκοπεύει να το κάνει), ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει πει στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι ανοιχτός σε οποιονδήποτε εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον και δεν ήθελαν πολύ οι καφενειακές συζητήσεις να μετατραπούν σε πληροφορίες (!) Μάλιστα, από το περιβάλλον του Σπανού (έχει ενημερωθεί για τα δημοσιεύματα) έλεγαν αστειευόμενοι: "Ας την ζήταγε την ομάδα ο "καπετάνιος" για να την απογειώσει και εδώ είμαστε. Από τα... καφενεία μέχρι την πρόταση όμως υπάρχει τεράστια απόσταση". Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Αντιθέτως, υπάρχει βάση, αλλά όχι θέμα, όσον αφορά τον Σπανό και την εμπλοκή του στην επόμενη μέρα του ΟΦΗ, Στο πρόσωπο του ορισμένοι παράγοντες της κρητικής ομάδας βλέπουν την καταλληλότερη λύση για την διάδοχη κατάσταση. Μάλιστα, άνθρωπος του συλλόγου χτύπησε την... πόρτα του προέδρου του Ατρόμητου, προκειμένου να δει αν επιθυμεί να αναλάβει. Ωστόσο, το "αφεντικό" της περιστεριώτικης ΠΑΕ δεν ενδιαφέρεται και δεν υπήρξε πρόσφορο έδαφος για να συνεχιστεί η κουβέντα, παρά το ότι από το Ηράκλειο δεν... εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Η κρούση ανθρώπων του ΟΦΗ που ψάχνουν έναν ηγέτη με παραγοντική εμπειρία και οικονομική επιφάνεια, όπως είναι ο Σπανός είχε ξεκινήσει και λόγω της αντρίκειας στάσης του τελευταίου στο θέμα του μη ορισμού του αγώνα Ατρόμητος-ΟΦΗ (δεν ήθελε να το πάρει στα χαρτιά). Το πρώτο... πέσιμο καταγράφηκε στο ματς Εργοτέλης-Ατρόμητος, που έγινε στο Γεντι Κουλέ».

Blog Μαλτεζάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News