Αθλητισμός

Στην… αντεπίθεση ο Χάμιλτον

Στο κενό φαίνεται πως έπεσαν οι προσπάθειες της Mercedes να κατευνάσει τα πνεύματα μετά από την επίθεση που εξαπέλυσε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στον Λιούις Χάμιλτον, αφού ο δεύτερος πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον ομόσταυλό του για έλλειψη προσπάθειας.

Ο Γερμανός πιλότος είχε κατηγορήσει τον Άγγλο πρωταθλητή στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα στην Κίνα ότι οδηγούσε "αχρείαστα αργά", με συνέπεια να μην μπορεί να τον προσπεράσει. Μετά από τα όσα ακολούθησαν και με τη Mercedes να παρεμβαίνει με τον τρόπο της, ο Ρόσμπεργκ προσπάθησε να τα... μπαλώσει, κάνοντας λόγο για "εποικοδομητική κριτική".

Ο Χάμιλτον, όμως, δεν... τσίμπισε το δόλωμα και πέρασε στην αντεπίθεση, αποδεικνύοντας ότι η κόντρα των δύο πρώην φίλων που ξέσπασε την περσινή σεζόν, δεν έχει τελειωμό. "Ο Νίκο δεν προσπάθησε. Είπαν ότι ίσως να ήταν απλά άνετος με τη 2η θέση και είπα ότι 'τότε, αυτή είναι η διαφορά μας. Εγώ πάντα θέλω να κερδίζω'. Θα έκανα τα πάντα για να προσπεράσω ή τουλάχιστον θα πίεζα για 3 γύρους εάν μπορούσα".

Ο Ρόσμπεργκ εξήγησε ότι είχε προγραμματίσει να επιτεθεί στο τέλος του αγώνα, ωστόσο ο Χάμιλτον δεν έδειξε να πείθεται. "Εάν το δεις πιο ψύχραιμα, πρόκειται για έναν αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αγώνα. Μην βγάζεις τη διασκέδαση του αγώνα. Είναι ένας αγώνας. Εάν ήμουν 2ος ή 3ος, θα έκανα τα πάντα. Δεν θα καθόμουν δύο δευτερόλεπτα πιο πίσω, περιμένοντας το τέλος της διαδικασίας. Φυσικά και θέλεις να φτάσεις μέχρι τέλους, αλλά εάν θεωρούσα ότι είχα μεγαλύτερη ταχύτητα, θα επιχειρούσα να προσπεράσω, αφού αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι".

Σχόλια