Αθλητισμός

Έχασε τη μάχη η Λόρεν Χιλ

Σε ηλικία μόλις 19 ετών η Λόρεν Χιλ άφησε την τελευταία της πνοή χάνοντας τη μάχη με την επάρατη νόσο έχοντας, ωστόσο, προλάβει να ζήσει το όνειρό της να παίξει στο κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Το Δεκέμβριο του 2013 είχε διαγνωστεί πως έπασχε από μια σπάνιας μορφή καρκίνο στον εγκέφαλο και η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Η ίδια έβαλε πείσμα να καταφέρει να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της να αγωνιστεί έστω και σε ένα παιχνίδι του κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ. Και τα κατάφερε με το Mount St Joseph, παίζοντας στις 2 Νοεμβρίου σε ένα κατάμεστο γήπεδο που την αποθέωσε, αλλά και σε αρκετά ακόμη παιχνίδια.

Το Νοέμβριο λόγω της επιδείνωσης της κατάστασής της αναγκάστηκε να αποσυρθεί αναλαμβάνοντας τιμής ένεκεν τη θέση της βοηθού προπονητή, ενώ αφιερώθηκε σε καμπάνιες για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την καταπολέμηση της ασθένειάς της καταφέρνοντας να μαζέψει περισσότερα από 1,5 εκατ. δολάρια.

Η καρδιά της δεν άντεξε και έφυγε πριν λίγες ώρες από τη ζωή, αφήνοντας πίσω τους γονείς της, δύο αδέρφια, αλλά και εκατομμύρια ανθρώπων για τους οποίους αποτέλεσε παράδειγμα θέλησης για ζωή.

Σχόλια