default-image

ΠΑΟ-μπάσκετ: Θέλει νίκη στο Βελιγράδι για να είναι σίγουρος

Μπάσκετ
ΠΑΟ-μπάσκετ: Θέλει νίκη στο Βελιγράδι για να είναι σίγουρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ο Παναθηναϊκός έχει στα χέρια του την πρόκριση στους "8" της Ευρωλίγκας αλλά για να είναι βέβαιος πρέπει να κερδίσει απόψε (21:45) τον Ερυθρό Αστέρα στη Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου. Έτσι προκρίνεται ό,τι κι αν έχει συμβεί λίγη ώρα πριν (21:00) στο Βερολίνο ανάμεσα σε Άλμπα και Μακάμπι. Αν χάσει ελπίζει σε δώρο από τους Ισραηλινούς για να μη μείνει πρόωρα εκτός...

Οι «πράσινοι», με ώθηση από την κατάκτηση του Κυπέλλου, πλήρη επίγνωση της δυσκολίας της αποστολής τους και μοναδικό απόντα τον Λευτέρη Μποχωρίδη, στηρίζονται αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις και δεν θέλουν να περιμένουν χάρες. Στόχος τους είναι μόνο η νίκη, προκειμένου στο τέλος της βραδιάς να κάνουν σχέδια για να αντιμετωπίσουν στα play offs, που αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα, με μειονέκτημα έδρας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εφόσον νικήσει στο Μιλάνο ή αν χάσει η Φενέρ από την Εφές) ή τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (εφόσον χάσει η ΤΣΣΚΑ στην Ιταλία και η ίδια νικήσει την Εφές στον τουρκικό «εμφύλιο»). Κανείς δεν θέλει καν να σκέφτεται πως το «τριφύλλι» θα σταματήσει την πορεία του στο Top 16 για πρώτη φορά μετά το 2010.

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, ωστόσο στοχεύει στη νίκη για να δώσει χαρά στο κοινό του που θα πλημμυρίσει τη «Χάλα Πιονίρ» για να αποδοκιμάσει τον Παναθηναϊκό (αδερφοποιημένοι οι οπαδοί του με τον Ολυμπιακό, γαρ) και να αποθεώσουν τον παλιόφιλο ΝτεΜάρκους Νέλσον.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News