Αθλητισμός

ΣΕΓΑΣ: «Ασφυκτικό περιβάλλον»

Από το ΣΕΓΑΣ ξεκίνησαν οι αντιδράσεις για τις νέες περικοπές που ανακοινώθηκαν και αφορούν τις επιχορηγήσεις. Ο πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Στίβου κ. Κώστας Παναγόπουλος τόνισε ότι  η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τα χρήματα που δικαιούται ο ελληνικός στίβος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση θα προκύψουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στο στίβο, ενώ αναφέρεται πως ο ΣΕΓΑΣ θα διεκδικήσει ό,τι δικαιούται.

Η ανακοίνωση:

«Η περικοπή ενός εκατομμυρίου ευρώ στην επιχορήγηση του ΣΕΓΑΣ δημιουργεί ασφυκτικό περιβάλλον σε σχέση με τη λειτουργία και τη δράση του.

Πολύ περισσότερο όταν από το 2011 έως σήμερα η επιχορήγηση της πολιτείας προς τον ΣΕΓΑΣ έχει μειωθεί κατά περίπου 60%.

Είναι θετικό ότι η αθλητική ηγεσία αναγνωρίζει το πρόβλημα και μιλά για την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης. Είναι όμως καθοριστικό οι αναγκαίες κινήσεις να γίνουν άμεσα (βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της θερινής περιόδου), προκειμένου να επιτευχθεί πρόσθετη χρηματοδότηση, ώστε τελικά οι επιχορηγήσεις του 2015 να είναι τουλάχιστον ίσες με εκείνες του 2014 και παράλληλα να υπάρξει χρηματοδότηση των σωματείων.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η νέα αυτή τεράστια περικοπή πλήττει όχι μόνο το λειτουργικό, αλλά και το ουσιαστικό κομμάτι της αθλητικής δραστηριότητας.

Στο ΣΕΓΑΣ, εάν δεν υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση, θα υποχρεωθούμε δυστυχώς, πέραν της νέας μείωσης των λειτουργικών δαπανών και σε σοβαρές περικοπές και στο αγωνιστικό και στο αναπτυξιακό κομμάτι της δραστηριότητας μας. Απόφαση που θα έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιος οφείλει να αντιμετωπίζεται. Ο ΣΕΓΑΣ είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει αυτά που ο ελληνικός στίβος δικαιούται».

Σχόλια