Αθλητισμός

Σε εντατικούς ρυθμούς ενόψει «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ»

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται η προετοιμασία και οι εγγραφές για τη συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, με την ονομασία «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ», που διοργανώνουν για τρίτη χρονιά στο Ηράκλειο, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, με μεγάλο χορηγό τη WIND, την Κυριακή 26 Απριλίου και με το παρακάτω πρόγραμμα.

10.00:  Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2002 και μεγαλύτεροι / μεγαλύτερες).

11.15:  Αγώνας Παιδιών 900μ. Αγοριών και Κοριτσιών (Μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄τάξη).

11.30:  Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2002 και μεγαλύτεροι / μεγαλύτερες).

 Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, όπως και πέρυσι.

Το μεγάλο αυτό κοινωνικό και αθλητικό γεγονός το έχουν κυριολεκτικά «αγκαλιάσει» όλοι οι κάτοικοι του Ηρακλείου, αλλά και μεγάλος αριθμός ατόμων από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι, που συνδυάζουν μια εκδρομή στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις.  

Αν και έχουν περάσει μόλις δεκαεπτά ημέρες από την έναρξη των εγγραφών, οι συμμετοχές έχουν ήδη ξεπεράσει το 1/3 του συνολικού αριθμού εγγραφών - δρομέων που μπορούν να δεχτούν οι διοργανωτές.  

Ειδικά στον αγώνα παιδιών – μαθητών Δημοτικών Σχολείων έχουν καλυφτεί όλες σχεδόν οι προβλεπόμενες θέσεις, αφού η εκπαιδευτική κοινότητα έχει κυριολεκτικά αγκαλιάσει το γεγονός.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι δηλώνουν συμμετοχή ολόκληρες οικογένειες, που θα διασχίσουν τις διαδρομές μέσα στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου αλλά και στο παραλιακό μέτωπο, με όποιον τρόπο ο καθένας επιθυμεί, βαδίζοντας ή τρέχοντας.

Οι εγγραφές για όλες τις κατηγορίες συνεχίζονται καθημερινά.

Όταν εξαντληθούν οι αριθμοί συμμετοχής οι εγγραφές θα κλείσουν αυτόματα.

Ανώτατο αριθμητικό όριο εγγραφών:

10 χλμ:  650 εγγραφές

5 χλμ: 2.200 εγγραφές

Αγώνας παιδιών: 800 εγγραφές

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι την Κυριακή 26/4 το πρωί πριν από τους αγώνες, δεν θα γίνονται εγγραφές και δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε κανένα δρομέα χωρίς αριθμό.

- Σε αυτόν τον αγώνα ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ.

- Για τις  δηλώσεις συμμετοχής τους που θα γίνουν  μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 Απριλίου, οι δρομείς θα παραλάβουν τον αριθμό τους με τυπωμένο επάνω το ονοματεπώνυμό τους.

Όσοι εγγραφούν από 16 μέχρι  25 Απριλίου και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν διαθέσιμοι αριθμοί συμμετοχής, θα παραλάβουν αριθμό συμμετοχής και θα συμμετέχουν, αλλά χωρίς να είναι τυπωμένο επάνω το ονοματεπώνυμό τους.

Η εγγραφή γίνεται υποβάλλοντας έντυπη αίτηση.

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

- Περιφέρεια Κρήτης, Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, 1ος όροφος (από 08.30 μέχρι 15.00). Τηλ.:  2813 400244  - 2813 400243

-  Δήμος Ηρακλείου, Tμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού, Δημοτικό Κτίριο Ανδρόγεω, 3ος Όροφος (από 09.00 μέχρι 14.00).  Τηλ.:  2813 409232

-  Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, Στάδιο Ελευθερίας, Πλατεία Κόρακα - Χανιώπορτα (από 09.00 μέχρι 14.00 και 17.00 μέχρι 20.00). Τηλ.:  2810253587.

> Στους συμμετέχοντες  θα δίνονται:

- Προσωπικός αριθμός (με το όνομα του τυπωμένο, εφ’ όσον εγγραφεί έγκαιρα και μέχρι 15 Απριλίου)

- Παραμάνες

- Αναμνηστικό Μετάλλιο για όλους όσους τερματίσουν

- Μπλουζάκι

- Υγρά και φρούτα κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα

Επιπλέον και μόνο για τα 10 και 5 χλμ:

- Τσάντα διαχείρισης ρουχισμού και Αυτοκόλλητο με τον ίδιο προσωπικό αριθμό

- Έντυπο με Τεχνικές Οδηγίες για τη διοργάνωση

- Τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης ενσωματωμένο στον αριθμό.

Σχόλια