Αθλητισμός

Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν Σούπερ Λίγκα και Ένωση Β' Εθνικής

Και ξαφνικά προέκυψε συμφωνία… διαφωνίας ανάμεσα σε Σούπερ Λίγκα και Ένωση Β' Εθνικής στην προοπτική της μελλοντικής μείωσης των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας σε 14.

Αυτό διαπιστώθηκε ξεκάθαρα στην τριμερή συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Γιώργο Μποροβήλο, τον ομόλογο του της Ένωσης Β' Εθνικής Σπύρο Καλογιάννη και τον β' αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Μαζαράκη.

Η Σούπερ Λίγκα φέρεται να προτείνει η οριστικοποίηση της μείωσης να επέλθει σταδιακά και να διεξαχθεί με 14 ομάδες -για πρώτη φορά- το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18. Και τότε να πέφτει απευθείας η τελευταία ομάδα και η προτελευταία να δίνει μπαράζ με το δεύτερο της Β' Εθνικής για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία πέραν από τον πρωταθλητή της δεύτερης κατηγορίας, ο οποίος θα προβιβάζεται απευθείας.

Το μεγάλο αγκάθι όμως είναι πως θα φτάσουν μέχρι εκεί οι ομάδες…

Και αυτό διότι η Σούπερ Λίγκα θέλει να ισχύει αντίστοιχο σύστημα και στη διαδικασία μέχρι τη μείωση (δηλαδή μέσω μπαράζ ), ενώ η Β' Εθνική θέλει να ανεβαίνουν οπωσδήποτε στη μεγάλη κατηγορία οι δύο πρώτες ομάδες. Σε αυτό μάλιστα ο Καλογιάννης εμφανίζεται αδιαπραγμάτευτος.

Πρακτικά όμως όταν οι 16 ομάδες (από τη σεζόν 2015-16) της Σούπερ Λίγκας θα πρέπει να γίνουν 14 εξυπακούεται πως θα υπάρξει εμπλοκή αν δεν πέσουν ξανά 4 ομάδες από τη μεγάλη κατηγορία, ώστε να ανέβουν απευθείας δύο από τη Β' Εθνική.

Βέβαια, πλέον υπάρχει και ένα ακόμα θέμα: Η ΕΠΟ εμφανίζεται αρκετά βιαστικοί και επιθυμεί η διαδικασία να πάει ακόμα πιο γρήγορα και να φτάσουν οι ομάδες της 14 στη Σούπερ Λίγκα ακόμα και τη σεζόν 2016-17.

Και επειδή άκρη δεν βρέθηκε οι Μαζαράκης, Μποροβήλος, Καλογιάννης θα κάτσουν ξανά στο τραπέζι της συζήτησης μετά το Πάσχα μήπως και τα βρουν…

Πηγή: a-sports.gr

Σχόλια