default-image

Πρώτο βήμα για τον Κύδωνα σ' ένα συναρπαστικό και επεισοδιακό τελικό

Μπάσκετ
Πρώτο βήμα για τον Κύδωνα σ' ένα συναρπαστικό και επεισοδιακό τελικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από ένα σπουδαίο σε εξέλιξη αλλά επεισοδιακό στο φινάλε του πρώτο τελικό, ο Κύδων επικράτησε με 60-51 της Μεσαράς στο κλειστό του Κλαδισού και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, που θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Η Μεσαρά ήταν εντυπωσιακή για τριάντα λεπτά, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο, λίγο η κούραση, λίγο τα φάουλ, λίγο τα νεύρα, λίγο ο Αδοντάκης, το σκηνικό ανατράπηκε και ο Κύδων πήρε τα ηνία και τη νίκη. Οι δύο ομάδες ανανεώνουν πλέον το ραντεβού τους για μετά το Πάσχα.

Όσον αφορά στο ματς, η Μεσαρά ξεκίνησε εντυπωσιακά και βρέθηκε να προηγείται με 12-25 στο 11':40'', με τους αδελφούς Κατσαπρακάκη να σκοράρουν με κάθε τρόπο. Η διαφορά υπέρ της ομάδας των Μοιρών ανέβηκε ακόμα και στους 18 πόντους (26-44) με καλάθι του Γρηγόρη Κατσαπρακάκη στο 23', αλλά κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση των γηπεδούχων. Με ένα επιμέρους 17-2 σερί, ο Κύδων μείωσε σε 43-46 στο 32'.

Σ' εκείνο το καθοριστικό σημείο ο Γιώργος Κατσαπρακάκης αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, ενώ ακολούθησε και τεχνική ποινή, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στους Χανιώτες με 2/3 βολές του Βλαχάκη και ένα καλάθι του Αδοντάκη να πάρουν για πρώτη φορά τα ηνία με 47-46. Το ματς ήταν ντέρμπι στη συνέχεια, αλλά με την αποβολή και του Στεφανουδάκη με 5 φάουλ στο 36' η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει υπέρ του Κύδωνα.

Με οδηγό τον Αδοντάκη προηγήθηκε με 56-51 στο 38' και έθεσε τις βάσεις για τη νίκη. Το κλίμα χάλασε πολύ στο φινάλε, με τον αρχηγό της Μεσαράς Διογένη Δαριβιανάκη να αποβάλλεται με ντισκαλιφιέ καθώς έσπρωξε το διαιτητή, ενώ κρατήθηκε το δελτίο του, όπως και του Γρηγόρη Κατσαπρακάκη, ο οποίος - σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το φύλλο αγώνα - απείλησε και εξύβρισε τους διαιτητές, ενώ έκανε άσεμνες χειρονομίες προς τον κόσμο κατά την αποχώρησή του από το παρκέ. Αυτό σημαίνει ότι χάνουν σίγουρα τον επόμενο τελικό, ενώ δεν αποκλείεται η τιμωρία τους να είναι μεγαλύτερη.

Διαιτητές: Χαλαμπαλάκης, Χριστινάκης.

Τα δεκάλεπτα: 10-17, 22-36 (ημίχ.), 42-46, 60-51.

ΚΥΔΩΝ (Κ. Σδράκας): Βλαχάκης 6, Σταμούλος 6, Αλεξίου 13, Παπαμαστοράκης 3, Κολαρετάκης 6, Πούρος, Μπερτίδης, Μπαγάκης 4 (1), Αδοντάκης 12, Λιονάκης 6, Τσαμπάς 4.

ΜΕΣΑΡΑ (Δ. Νασούφης): Κατσαπρακάκης Γιώργ. 8 (2), Χαλκιαδάκης, Δαριβιανάκης Δ., Καμπιτάκης 2, Κολουντζάκης 2, Κατσαπρακάκης 19 (5), Δαγαλάκης 14 (1), Δαριβιανάκης Εμμ. 5, Κτιστάκης, Στεφανουδάκης 1.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News