Αθλητισμός

Με σταθερά βήματα θέλουν να προχωρήσουν στον ΟΦΗ

Βήμα-βήμα θέλουν να προχωρήσουν στον ΟΦΗ σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα, προκειμένου να αποφύγουν τα… δύσβατα μονοπάτια. Όποια κι αν είναι η απόφαση την «ώρα της κρίσης», με πιθανότερη στην παρούσα φάση τη Γ' Εθνική, ζητούμενο είναι να υπάρχει απολύτως ξεκάθαρο τοπίο.

Αυτή τη σημασία είχαν οι επαφές που έγιναν το τελευταίο διάστημα, κυρίως με την παρουσία του Νίκου Μαχλά στην Αθήνα. Ο πρόεδρος της διοικούσας, μαζί με το δικηγόρο Μανόλη Φωτάκη, είχαν μια σειρά από συναντήσεις, που κυρίως διερευνήθηκε το νομικό πλαίσιο παρόμοιων υποθέσεων.

Η κουβέντα με τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ Ανδρέα Δημητρέλο ήταν ουσιαστική, αφού ο τελευταίος με την ιδιότητα και του δικηγόρου είχε «τρέξει» την εκκαθάριση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Επιπλέον, μια σημαντική παράμετρος είναι τι γίνεται με τις προσφυγές που έχουν γίνει στην FIFA. Εκεί, υπάρχει σημαντικό... κενό, αφού ακόμη και οι ομάδες που επανήλθαν με νέο νομικό πρόσωπο δεν απαλλάχθηκαν από αυτές τις υποθέσεις. Πληροφορίες λένε ότι αντιμετωπίστηκαν ή αντιμετωπίζονται σε νομικό επίπεδο, κάτι που ενδεχομένως είναι χρονοβόρο.

Για τον ΟΦΗ η... σκυτάλη δίνεται πλέον στις επαφές «εντός των τειχών». Η επιστροφή Μαχλά στο Ηράκλειο αναμένεται να φέρει τον προγραμματισμό νέας σύσκεψης, με την παρουσία των προεδρείων αυτή τη φορά. Άλλωστε, ακόμη και τις ημέρες που ήταν στην πρωτεύουσα ήταν σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Γιάννη Δανδάλη.

Για τη διάδοχη κατάσταση, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι χειροπιαστό και με αντικειμενικά κριτήρια, είναι νωρίς για να υπάρχει. Έτσι, όποια σενάρια βγαίνουν στον… αέρα εντάσσονται στη σφαίρα της φαντασίας, καθώς ορισμένα δεν έχουν καν τη στοιχειώδη συλλογιστική.

Αυτό δε σημαίνει ότι δε γίνονται συζητήσεις και ζυμώσεις σε ένα ευρύτερο φάσμα, ενώ αναμένεται να κορυφωθούν φτάνοντας στη Γενική Συνέλευση. Αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάιο, αφού εκ του Νόμου πρέπει να περάσουν και 20 μέρες από τη στιγμή που θα προκηρυχθεί.

Σχόλια