default-image

Σπουδαία νίκη του ΠΑΣ, 3-1 τον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Σπουδαία νίκη του ΠΑΣ, 3-1 τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόλυτα διαβασμένος και έχοντας απαντήσεις σε ότι δοκίμασε ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΣ Γιάννινα του Γιάννη Πετράκη επικράτησε με σκορ 3-1 των Πειραιωτών. Εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον  Ρεθυμνιώτη τεχνικό των γηπεδούχων.

To 4-4-2 που επέλεξε ο Γιάννης Πετράκης παρουσίαζε εξαιρετικό ενδιαφέρον όσον αφορά την συμπεριφορά και την κίνηση των παικτών του ΠΑΣ μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η οποία και άλλαζε ανάλογα με το αν οι γηπεδούχοι βρίσκονταν σε θέση άμυνας ή επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του ήθελε ένα τρίποντο που θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στην μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο οι Πειραιώτες δεν είχαν διάθεση να πάρουν πολλά ρίσκα αφήνοντας κενούς χώρους, καθώς ο Περέιρα είχε επισημάνει μέσα στην εβδομάδα το πόσο επικίνδυνος είναι ο ΠΑΣ στις αντεπιθέσεις.

Στο 7' ο Ντομίνγκες δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο ωραίο γύρισμα του Ντοσεβί από δεξιά, ενώ στο 11' ο Ρομπέρτο με σωτήρια επέμβαση κράτησε απαραβίαστη την εστία του στην κεφαλιά του Τσάβες.

Μετά από μισή ώρα αγώνα ο Ολυμπιακός είχε καλές στιγμές και την κατοχή της μπάλας (35% - 65%), αλλά παράλληλα του έλειπε το γκολ και η δημιουργία από τον άξονα.

Οι γηπεδούχοι εύκολα ή δύσκολα κρατούσαν το μηδέν στα μετόπισθεν και στο 32' ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ. Από ένα αβίαστο λάθος του Μιλιβόγεβιτς λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού η μπάλα έφτασε στον Ίλιτς, που με ένα εξαιρετικά ψύχραιμο πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ρομπέρτο, σημειώνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Πέντε λεπτά αργότερα και μετά από κόντρες, ο Φορτούνης βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ αλλά πλάσαρε άουτ προ του Βελλίδη. Ο Ολυμπιακός φλυαρούσε και η ομάδα του Πετράκη τον τιμώρησε για δεύτερη.

Στο 42' ο Ίλιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας των "ερυθρολεύκων" εντελώς αμαρκάριστος και παρά το γεγονός πως έδειχνε να σπαταλά την ευκαιρία, ήρθε ο επίσης αμαρκάριστος Μανιάς να νικήσει από δύσκολη γωνία τον Ρομπέρτο για το 2-0. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου στους "Ζωσιμάδες".

Μπήκε στο ματς και... ξαναβγήκε

Από το 7ο λεπτό της επανάληψης ο Περέιρα πέρασε στο ματς τον Μπενίτες, θέλοντας να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του. Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέτρα προς την επίθεση αλλά το πρόβλημα στην δημιουργία παρέμενε, ενώ ο ΠΑΣ είχε πλέον χώρους προς εκμετάλλευση στην κόντρα.

Οι γηπεδούχοι προσαρμόστηκαν γρήγορα στα νέα αγωνιστικά δεδομένα των αντιπάλων τους και αμύνονταν με συνέπεια, ωστόσο στο 69' ο Μιλιβόγεβιτς πήρε το αίμα του πίσω για το λάθος στο 32' και με ένα βολέ από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του -ανήμπορου να αντιδράσει- Βελλίδη, μειώνοντας σε 2-1.

Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απομάκρυναν δύο φορές την μπάλα πάνω από την γραμμή στις προσπάθειες των Κασάμι και Μπενίτες και στην εξέλιξη της φάσης ο Ακόστα στην κόντρα έγραψε το 3-1!

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων και οι γηπεδούχοι πέτυχαν μια σπουδαία νίκη στην κούρσα για την 5η θέση που οδηγεί στα play offs.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς (77' Μπέριος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ντάσιος (46' Ναδάλες), Τσουκαλάς, Ίλιτς (90' Σαπαλίδης), Τσάβες, Ακόστα, Χαρίσης.

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά (65' Κασάμι), Ντοσεβί, Φορτούνης (52' Μπενίτες), Ντομίνγκες (65' Ντομίνγκες), Χάρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News