default-image

Με ανατροπή 2-2 το Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης

Ποδόσφαιρο
Με ανατροπή 2-2 το Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοιράστηκαν τους βαθμούς στην άδεια Λεωφόρο Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης καθώς ήρθαν ισόπαλοι 2-2 παρότι οι «πράσινοι» βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στην Λεωφόρου όταν στο 3' σε σέντρα του Λούι από τα δεξιά ο Μπαράλες έκανε την προβολή και ο Στιλ ο οποίος είχε αρχίσει να πέφτει έδιωξε με το αριστερό πόδι σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε αισθητή την παρουσία του στο 5' όταν ο Σίλντενφελντ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή είδε ωραία τον Ζέκα στα δεξιά και του έκανε την βαθιά μπαλιά. Ο Πορτογάλος την γύρισε προς τον Κλωναρίδη ο οποίος σούταρε με την μία με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει και στην επαναφορά τον επιθετικό των πράσινων να μην μπορεί να βρει την μπάλα και την άμυνα του Αστέρα να απομακρύνει.

Στο επόμενο λεπτό το τριφύλλι πήρε το προβάδισμα όταν μετά από ένα ωραίο ένα-δυο των Χουχούμη-Πράνιτς από τα αριστερά ο Κροάτης γύρισε παράλληλα προς τον Κλωναρίδη αυτός έκανε την πάσα στον Μπεργκ ο οποίος πέρασε υπέροχα τον Παντελιάδη και με ένα ωραίο σουτ έκανε το 1-0.

 Το γκολ του Παναθηναϊκού δεν επηρέασε το παιχνίδι του Αστέρα που συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και αρκετά καλή κυκλοφορία στην Λεωφόρο. Μάλιστα στο 14' η μπάλα έφτασε στον Παντελιάδη ο οποίος έκανε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να πηγαίνει προς την εστία με τον Στιλ όμως να μπλοκάρει σταθερά.

Το τριφύλλι μετά το 1-0 είχε δώσει χώρο στους Αρκάδες και δεν έβγαζε τόση πίεση όση στα προηγούμενα παιχνίδια με αποτέλεσμα να μείνει μακριά από την εστία του Αστέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 30' όταν ο Μπεργκ μέσα στην περιοχή έκανε το κοντρόλ και το σουτ με τον Θεοδωρόπουλο να πιάνει την μπάλα.

Ο Αστέρας απείλησε και πάλι στο 38' όταν ένα πολύ καλό σουτ του Ιγκλέσιας έφυγε μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι του Στιλ. Ενώ στο 42΄οι φιλοξενούμενοι και πάλι βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση όταν ο Μάσα πέρασε πολύ όμορφα τον Ζέκα και έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει και πάλι λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάει προηγούμενος με 2-0 στα αποδυτήρια όταν στο 45' ο Ζέκα έκανε μια πολύ ωραία μπαλιά ο Μουνάφο έκανε το λάθος και ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-0 για το τριφύλλι.

Ναι μεν ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο προβάδισμα, η εικόνα του όμως δεν ήταν καλή. Και παρά το ότι οι Αρκάδες βρίσκονταν πίσω με δύο τέρματα, δεν παράτησαν επ' ουδενί το ματς. Κάθε άλλο. Και έστειλαν το «μήνυμα» πως… είναι εδώ με το «ξερό» σουτ του Γιαννιώτα που σταμάτησε στο δοκάρι. Η κυριαρχία του Αστέρα συνεχιζόταν, ο Αναστασίου έβλεπε το πρόβλημα και γι' αυτό έριξε τον Δώνη μπας και συμμαζέψει τα κακώς κείμενα. Στο 68' όμως ήρθε αυτό που δικαιούταν η ομάδα του Βεργέτη. Με τον εκπληκτικό φέτος Μπαράλες να μπαίνει ανάμεσα σε Ταυλαρίδη-Σίλντενφελντ και με φοβερή κεφαλιά να ξαναβάζει στο κόλπο την ομάδα του (2-1).

Και σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα έγινε η… επαναφορά! Με τον Αργεντινό φορ να κερδίζει το πέναλτι απ' τον «Σίφο» και να εκτελεί στη συνέχεια τον Στιλ για το 2-2 απέναντι σε έναν κακό και «υπνωτισμένο» Παναθηναϊκό που μοιραία… επέτρεψε στον Αστέρα να διεκδικήσει βαθμούς στη Λεωφόρο. Όταν πήγε να… ξυπνήσει το τριφύλλι ήταν πλέον αργά και (μάλλον) δεν υπήρχε η ψυχολογία για να γυρίσει εκ νέου το ματς. Ενδεικτικό της εικόνας ήταν πως ουσιαστικά στο δεύτερο 45λεπτο είχε μόλις μια τελική σε κοντινή κεφαλιά του Ταυλαρίδη. Και προς το τέλος περισσότερο… ανακούφιση θα πρέπει να αισθάνονται οι πράσινοι που είδαν τον Στιλ να αρνείται το χατ-τρικ στον Μπαράλες (σε νέα εξαιρετική κεφαλιά), κρατώντας το 2-2.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Χουχούμης (24' Νάνο), Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Πέτριτς, Κλωναρίδης (62΄Δώνης), Μπεργκ.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης (83' Κουρμπέλης), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Μάσα, Μουνάφο (71' Μουνάφο), Ρόλε, Λούι, Ιγκλέσιας, Γιαννιώτας (87' Πάρα), Μπαράλες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News