Αθλητισμός

Παράσχος: «Περιμένουμε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό»

Τη νίκη κρατά ο Γιώργος Παράσχος από την αναμέτρηση του Πλατανιά με τη Βέροια καθώς, όπως επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου η εμφάνιση ειδικά στο β' ημίχρονο ήταν μέτρια και αυτό οφείλεται στο άγχος σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Ο πολύπειρος τεχνικός τόνισε πως η πίεση λύγισε την ομάδα του, που θα μπορούσε να καθαρίσει νωρίτερα με την υπόθεση νίκη, όπως είπε, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να νικήσει και τον Παναιτωλικό για να εξασφαλίσει την παραμονή του.

Αφού έκανε ευχές για τις εορτές ο τεχνικός των Κρητικών ανέφερε: «Ευτυχώς θα κάνουμε καλό Πάσχα μετά από αυτή τη νίκη. Επειδή έχω περάσει πολλά τέτοια δύσκολα παιχνίδια στην καριέρα μου είναι πολύ δύσκολο να συνδυάζεις όταν βρίσκεσαι σε αυτή τη βαθμολογική θέση, το θέαμα, να παίζεις καλό ποδόσφαιρο και να προσπαθείς να πάρεις τους τρεις βαθμούς. Σήμερα όμως η ομάδα αυτή δίνοντας τα φώτα της και στο πρώτο 25λεπτο με μισάωρο όπου ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά και είχαμε καλή οργάνωση και ανάπτυξη, πίστευα ότι μπορούμε να συνεχίσουμε κατ' αυτό τον τρόπο και στο β' ημίχρονο.

Δυστυχώς το άγχος πιστεύω ότι μας λύγισε, αλλά το κυριότερο που διαπίστωσα, ήταν ότι όσο περνούσε ο χρόνος, όλο κι ερχόμασταν πιο πίσω και δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε καθόλου τη μπάλα. Πράγματι στο β' ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ μέτριοι. Δεινοπαθήσαμε στην κυριολεξία να μπορέσουμε να κρατήσουμε το σκορ αλλά από εκεί και πέρα, μας παρουσιάζονται τόσα πολλά προβλήματα.

Διαρκώς, είτε στις προπονήσεις χάνουμε βασικούς παίκτες, παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν, αλλά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κάποια παιδιά αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα, όπως ο Τετέ που έβγαλε με το ζόρι το παιχνίδι και δεν ξέρω τι έχει, ή ο Γκαβιλάν που έγινε αναγκαστικά αλλαγή. Ας μείνουμε στο σκορ, σε αυτούς τους τρεις βαθμούς και ας περιμένουμε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό μήπως μπορέσουμε κι αυτόν και τον κερδίσουμε για να ησυχάσουμε κιόλας».

Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις δημοσιογράφων και για τα λάθη των παικτών του, αλλά και για τους βαθμούς που οδηγούν στη σωτηρία επεσήμανε: «Θα εξαρτηθεί αύριο. Από τα παιχνίδια σίγουρα. Μπορεί δυστυχώς να πάει μέχρι και 43 για να μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος. Θα εξαρτηθεί από το ματς του Πανιωνίου και του Πανθρακικού με τον Εργοτέλη για να δούμε αν ο συντελεστής ανέβει κι άλλο. Αλλά, αυτό που είπατε, είχαμε δυστυχώς στην τελική μας προσπάθεια παρόλο που βρήκαμε πολλούς χώρους άσχετα με τις ευκαιρίες που κάναμε, πολλά λάθη. Αν ήμασταν λίγο πιο ήρεμοι μπορούσαμε να τις είχαμε τελειώσει τις φάσεις πολύ πιο καλά. Δηλαδή εκεί που έπρεπε να πασάρουμε, βεβιασμένα κάναμε σουτ. Εκεί που έπρεπε να κρατήσουμε λίγο τη μπάλα και να βγάλουμε έναν παίκτη που ερχόταν με ταχύτητα από πίσω και θα ήταν τετ-α-τετ, πάλι βεβιασμένα ενεργούσαμε με ένα σουτ. Εκεί πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό και στο β' ημίχρονο φάνηκε καθαρά ότι δεν το είχαμε αυτό».

Για το αν θεωρεί ότι η ζώνη μπορεί να πάει πιο πάνω από τους 43 βαθμούς: «Λογικά ναι. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να πάει παραπάνω από τους 43. Είναι πολύ δύσκολο, να φτάσουν όλοι δηλαδή 42 και 43 βαθμούς. Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο αλλά μην ξεχνάτε ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα είμαστε! Ας περιμένουμε τα πάντα».

Για το ότι ο Πλατανιάς σε αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια δίνει χαρακτήρα και… μέταλλο νικητή: «Ναι. Βγάζει ψυχή εγώ πιστεύω. Έχει πολλά ψυχικά αποθέματα και ας μου επιτραπεί αυτό που θα πω, αλλάξαμε λίγο ρυθμό. Προσπαθούμε να παίξουμε γρήγορα, ο ρυθμός μας είναι καλύτερος, πιέζουμε περισσότερο τον αντίπαλο και γενικότερα, το βλέπετε και στις μονομαχίες, ότι βγάζουμε ψυχή. Πάμε πρώτοι στη μπάλα, τα έχουμε αυτά. Ορισμένα χαρακτηριστικά τα έχουμε. Τακτικά θέλουμε πολύ περισσότερη δουλειά».

Σχόλια