Αθλητισμός

Τα... βρίσκουν Λόρια και ΠΑΟΚ

Στο χέρι του ΠΑΟΚ φαίνεται να είναι η απόκτηση του Γκιόργκι Λόρια. Ο Γεωργιανός, μετά από ένα τριήμερο επαφών με τους ανθρώπους του Δικεφάλου, αναχώρησε χθες από τη Θεσσαλονίκη χωρίς οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών να φτάσουν σε οριστική συμφωνία.

Και αυτό όχι πλέον γιατί υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά στα «θέλω» του παίκτη και σε αυτά που προσφέρει ο Δικέφαλος. Απλά, στον ΠΑΟΚ δείχνουν μια διάθεση, τουλάχιστον αυτήν την περίοδο, που είναι μεταβατική, να μην προχωρήσουν σε δεσμευτικές συμφωνίες.

Στη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Λόρια με τον Ιάκωβο Αγγελίδη, φάνηκε ότι τελικά η μεταγραφή του στον Δικέφαλο δύσκολα θα χαλάσει. Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει στη διάρκεια της ενδεχόμενης συνεργασίας τους, που θα διαρκέσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με τις απολαβές του Λόρια να φτάνουν τελικά στις 250.000€ ετησίως.

Μικρές λεπτομέρειες, που δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί, σαφώς και υπάρχουν, αλλά τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η πλευρά του παίκτη θεωρούν ότι αυτές δεν είναι ικανές να αποτελέσουν τροχοπέδη σε μια οριστική συμφωνία, που θα ντύσει τον Γεωργιανό στα ασπρόμαυρα. Και είναι ενδεικτικό, για το πόσο προχώρησαν οι επαφές του Λόρια με τον Δικέφαλο, το γεγονός ότι υπήρξαν και συζητήσεις, εκτός από το οικονομικό, ακόμη και με το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως το καθεστώς στο οποίο βρίσκεται ο παίκτης, μετά τις εξελίξεις που προέκυψαν με τον ΟΦΗ.

Στον ΠΑΟΚ πάντως κρατούν... ανοικτό τον «φάκελο» του Γεωργιανού, καθώς ο Ιάκωβος Αγγελίδης δεν ήθελε να δεσμεύσει τον νέο τεχνικό διευθυντή που θα αναλάβει να χτίζει τον Δικέφαλο και θέλει να του δώσει την τελική έστω επιλογή. Και αυτή η τακτική δεν αφορά μόνο στους ποδοσφαιριστές με τους οποίους υπάρχουν ή προϋπήρξαν επαφέςν αλλά και άλλα σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με τον προγραμματισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Αλλωστε, το μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ λέει πως ο τεχνικός διευθυντής θα είναι και εκείνος που θα έχει την ευθύνη για όλο το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου.

Σχόλια