default-image

Η μπασκετική ΑΕΚ βλέπει Ευρωλίγκα

Μπάσκετ
Η μπασκετική ΑΕΚ βλέπει Ευρωλίγκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΕΚ επανέρχεται στο προσκήνιο και δίνει νέο ενδιαφέρον στο… μονότονο μοτίβο των δύο “αιωνίων”. Έχει όλα τα φόντα, αν όχι από φέτος τουλάχιστον από τη νέα σεζόν, να δημιουργήσει έναν τρίτο πόλο, ισχυρότερο από αυτόν του φιλότιμου, αλλά περιορισμένου λόγω μπάτζετ, ΠΑΟΚ!

ΠΑΟΚ που διαθέτει μια ομάδα-μοντέλο, όμως δεν έχει την πολυτέλεια να παίρνει καταξιωμένους παίκτες με μεγάλο κασέ, παρά μόνο να επενδύει σε κάποιους ελπιδοφόρους και να τους εξελίσσει. Η ΑΕΚ από την άλλη μπορεί να τα κάνει όλα πολύ πιο γρήγορα και έδειξε τις διαθέσεις της από φέτος.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος και οι υπόλοιποι διοικούντες την ΚΑΕ, διαθέτουν οικονομική ευρωστία, αλλά και όραμα να ξανακάνουν την… Βασίλισσα. Ο κόσμος ανταποκρίνεται από την πρώτη στιγμή. Δίνει μαζικό “παρών” στο γήπεδο και αφήνει υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα, αρκεί να συνεχίσει να βλέπει έργο.

Η επιστροφή του Ντράγκαν Σάκοτα στην τεχνική ηγεσία έδωσε στους “κιτρινόμαυρους” ελπίδα. Ο Καρλ Ίνγκλις έναν ηγέτη και ο Ποπς Μενσά-Μπονσού αίγλη από… Ευρωλίγκα. Το ίδιο και ο Μαλίκ Χέρστον, αν και κατά τη γνώμη μας η πιο ουσιαστική μεταγραφή ξένου είναι αυτή του φοβερά ταλαντούχου και εξελίξιμου, Σκότι Ουίλμπεκιν.

Με τέτοια ονόματα-κράχτες, η “ένωση” έχει τα φόντα να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άρη για να μπει αρχικά στην τετράδα και στη συνέχεια να τα παίξει όλα για όλα κόντρα στον ΠΑΟΚ με φόντο την τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα. Όχι πως είναι εύκολο να προσπεράσει μια από τις δύο μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης με μειονέκτημα έδρας.

Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: αν τελικά η ΑΕΚ καταφέρει και πάρει την wild card για την επόμενη Ευρωλίγκα, είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε αυτό το επίπεδο; Σίγουρα ξεκινάει με ένα μεγάλο χάντικαπ σε σχέση με τους δύο “αιώνιους”. Υστερεί σε ελληνικό κορμό, αν και αυτό διορθώνεται!

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος προσπάθησε να δημιουργήσει έναν καλό ελληνικό κορμό, διατηρώντας τους Μιχάλη Πολυτάρχου, Γιώργο Τσιάκο, Στάθη Παπαδιονυσίου και προσθέτοντας τους ελπιδοφόρους Ζήση Σαρικόπουλο, Νώντα Παπαντωνίου, Λεωνίδα Κασελάκη, Ντούσαν Σάκοτα και Μιχάλη Καμπερίδη.

Ο “Σάλε” έδειξε να τους εμπιστεύεται λίγο, γι΄ αυτό και πρόσθεσε τον Γιάννη Αθηναίου. Ο τελευταίος, μαζί με τους Σάκοτα και Σαρικόπουλο είναι αυτοί που παίρνουν κάποιο χρόνο από τον Σερβοέλληνα τεχνικό, ο οποίος ωστόσο εμπιστεύεται κυρίως τους ξένους του.

Προφανώς και το καλοκαίρι θα γίνουν σημαντικές προσθήκες. Ήδη ακούγονται μεγάλα ονόματα, όμως καλό θα είναι να μην τα αποκαλύψουμε προς το παρόν και να κρατήσουμε μικρό καλάθι. Το μόνο σίγουρο είναι πως βασικός στόχος του Μάκη Αγγελόπουλου είναι να σαρώσει ό,τι καλύτερο βρει διαθέσιμο από την ελληνική αγορά. Ακόμα και από το… πολύ πάνω ράφι.

Εξάλλου, στην ΑΕΚ γνωρίζουν πολύ καλά πως παίκτες σαν τον Μενσά-Μπονσού και τον Μαλίκ Χέρστον δεν αρκούν για να φτιαχτεί αυτοκρατορία. Χρειάζεται ένας καλός κορμός, από Έλληνες “διψασμένους” παίκτες  που θα “ματώσουν” και για την φανέλα. Γι΄αυτό και μετά το τέλος του πρωταθλήματος τα… κανόνια θα πάρουν μπρος!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News