Αθλητισμός

Γλιτώνει ο ΟΦΗ τον υποβιβασμό στο Τοπικό!

«Παράθυρο ελπίδας» για τον ΟΦΗ, καθώς θα έχει την μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει από τα δυσβάσταχτα βάρη του... αμαρτωλού παρελθόντος μέσω του υποβιβασμού στην Γ' Εθνική.

Η μεγάλη ανατροπή που έρχεται να δώσει ανάσα στον ΟΦΗ, είναι μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια σχετικά με το νομοσχέδιο που θα καταθέσει τον Μάιο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Σε αυτό, θα προβλέπεται κανονικά η υποχρεωτική παραμονή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα για 3 χρόνια, όσων ομάδων υποβιβαστούν λόγω χρεών, όμως ο νόμος θα έχει ισχύ από την νέα σεζόν 2015-16. Έτσι, η κρητική ομάδα θα μπορεί να εκμεταλλευτεί το... κενό και να ακολουθήσουν τον δρόμο των ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρη, Δόξα Δράμας και Πανσερραϊκού.

Όπως επιβεβαιώνει, πλέον και η Γ.Γ.Α. με ανακοίνωσή της, ο Υφ. Σταύρος Κοντονής ενημέρωσε τον βουλευτή Ηρακλείου, Μιχάλη Κριτσωτάκη, πως για να υπάρξει ισονομία και να αποφευχθεί η πιθανή δυσμενής και διακριτική μεταχείριση, ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ από την νέα σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρου Κοντονή με τον βουλευτή Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον τελευταίο, ότι οποιεσδήποτε διατάξεις συμπεριληφθούν στο νέο σχέδιο αθλητικού νόμου οι οποίες θα αφορούν ομάδες που υποβιβάζονται και επιλέγουν να αγωνιστούν στην ερασιτεχνική κατηγορία, θα ισχύσουν από την αγωνιστική περίοδο 2015-16. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταστρατηγείτο η αρχή της ισονομίας και θα υπήρχε δυσμενής και διακριτική μεταχείριση».

Σχόλια