default-image

Βέλιτς: "Ο ΟΦΗ θα επιστρέψει στην κορυφή"

Αθλητισμός
Βέλιτς: "Ο ΟΦΗ θα επιστρέψει στην κορυφή"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως ποδοσφαιριστής φόρεσε τη φανέλα του ΟΦΗ για μια τριετία και κατάφερε να αφήσει το… σημάδι του. Σ' αυτό το χρονικό διάστημα «δέθηκε» με την ομάδα και το Ηράκλειο, ενώ όλοι έχουν να λένε για την τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα.

Ο λόγος για τον Γιάσμινκο Βέλιτς, ο οποίος σε μια συνέντευξη από καρδιάς, μίλησε στην εκπομπή «Μικτή Ζώνη» της ΚΡΗΤΗ TV για όσα περνάνε οι Κρητικοί.

Ο 49χρονος προπονητής θυμήθηκε με νοσταλγία τις μεγάλες στιγμές που έχει ζήσει στο «Γεντί Κουλέ», αλλά και τον φίλαθλο κόσμο που αποτελεί την κινητήριο δύναμη.

Μάλιστα, για αυτούς τους λόγους επισήμανε ότι ο ΟΦΗ θα επιστρέψει στην… κορυφή: «Γνωρίζω ότι ο ΟΦΗ παλεύει με τα προβλήματα τε τελευταία χρόνια, κυρίως οικονομικής φύσεως. Φέτος τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, κάτι λυπηρό και αδιανόητο για μας, που έχουμε ζήσει μεγάλες και ιστορικές στιγμές με τον ΟΦΗ. Ήταν και παραμένει μεγάλη ομάδα της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδας. Έχει τον κόσμο που τον κάνει μεγάλη ομάδα. Είναι ιδέα και για μένα είναι απαραίτητο να ξεπεράσει τα προβλήματα. Πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει, όχι μόνο στην Σούπερ Λίγκα, αλλά και στις κορυφαίες θέσεις».

Για τις αποφάσεις που αφορούν το… αύριο συνέστησε καθαρό μυαλό: «Σε τέτοιες καταστάσεις χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Υπάρχει ιδιαιτερότητα με Νόμους και κανόνες, για το που μπορεί να καταλήξει μια ομάδα. Απαραίτητη είναι μια ξεκάθαρη λύση και πρόκειται για θέμα μιας απόφασης. Να ξεκινήσει από κει που πρέπει και τον αναγκάζουν οι περιστάσεις. Για μένα, πρέπει να βρεθούν άνθρωποι που θα βοηθήσουν για ένα νέο ξεκίνημα. Χρειάζονται σωστές αποφάσεις, για να αναγεννηθεί και να επιστρέψει. Είμαι βέβαιος, ότι ο ΟΦΗ θα επιστρέψει σύντομα εκεί που ανήκει».

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε και για την προσπάθεια στην Επισκοπή, που ήταν σε δεινή θέση όταν ανέλαβε, όμως ακολούθησε βαθμολογική… αντεπίθεση: «Ήρθε η πρόταση από την Επισκοπή που ήταν σε δύσκολη θέση, αλλά δε δίστασα να την αποδεχθώ. Δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Ίσα-ίσα το αντίθετο. Έχω βρει ανθρώπους πρόθυμους για το καλύτερο, ώστε η ομάδα να βγει από τη δύσκολη κατάσταση. Οι παίκτες είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, έχουν διάθεση και πολύ όρεξη. Σ' αυτούς και στο κλίμα ενότητας, οφείλεται η βαθμολογική ανάκαμψη και η πορεία πρωταθλητισμού που κάνουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News