Αθλητισμός

Συνεχίζεται η κόντρα της Γιούβε με την Ομοσπονδία

Η Ιταλία υποδέχεται απόψε σε φιλικό την Αγγλία στο «Γιουβέντους Στέιντιουμ», σ' ένα παιχνίδι το οποίο απέκτησε ξαφνικά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ' ότι θα υπήρχε σε μια σπουδαία αναμέτρηση δύο μεγάλων εθνικών ομάδων.

Η κόντρα της Γιουβέντους με την ιταλική ομοσπονδία μετά τον τραυματισμό του Μαρκίζιο στην προπόνηση της Παρασκευής, η ευθεία επίθεση του ιδιοκτήτη της FIAT και της Exoρ (εταιρεία που ελέγχει τη «Μεγάλη Κυρία») Τζον Ελκαν στον ομοσπονδιακό τεχνικό Αντόνιο Κόντε και η ανακοίνωση από πλευράς της ομοσπονδίας ότι οπαδοί της πρωταθλήτριας Ιταλίας στέλνουν απειλητικά μηνύματα στον πρώην προπονητή τους, έχουν βάλει μπουρλότο στο ματς.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο Κλαούντιο Μαρκίζιο τραυματίστηκε την Παρασκευή, οι γιατροί της ομοσπονδίας μίλησαν για ρήξη συνδέσμων, αυτό προκάλεσε την οργή του Ελκαν που επιτέθηκε στον Κόντε για τις σκληρές προπονήσεις και ακολούθησε η ανακοίνωση της ομοσπονδίας ότι τιφόζι της «Γιούβε» τον απειλούν.

Ο Μαρκίζιο τελικά δεν έχει απολύτως τίποτα και θα είναι έτοιμος για το επόμενο ματς της Γιουβέντους, αλλά η κόντρα μεγαλώνει. Χθες διέρρευσε ότι η FIAT θα αποσύρει τη χορηγία της στην ομοσπονδία, ενώ ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Ιταλίας, Αντρέα Ανιέλι, μαζί με τον αθλητικό διευθυντή Μπέπε Μαρότα έφυγαν για τη Στοκχόλμη όπου θα παραστούν στη σύσκεψη των ευρωπαϊκών συλλόγων. Συνηθίζεται οι διοικούντες τον σύλλογο στο γήπεδο που παίζει η Εθνική Ιταλίας να γευματίζουν με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, αλλά Ανιέλι και Μαρότα έφυγαν...

Ο τρόπος που αποχώρησε ο Αντόνιο Κόντε από τη Γιουβέντους και η έντονη φημολογία που σερνόταν περί επαφών με τη Μίλαν έχει κλονίσει τις σχέσεις του με τους οπαδούς (και τους διοικούντες) της «Μεγάλης Κυρίας», παρότι τον λάτρεψαν με τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα που κατέκτησαν μαζί του. Η επιστροφή του απόψε στο «Γιουβέντους Στέιντιουμ» ύστερα και απ' όσα έγιναν αυτές τις μέρες αναμένεται να μην είναι ως... ήρωα ή θριαμβευτή.

Οσον αφορά την Αγγλία, ο Ρόι Χόντσον αναμένεται να παρατάξει πειραματική ενδεκάδα με ποδοσφαιριστές που δεν παίζουν συχνά και μάλιστα τους «προκάλεσε» να του αποδείξουν ότι αξίζουν θέση στα βασικά του πλάνα. «Απέναντι στην Ιταλία θα αγωνιστούμε με ποδοσφαιριστές που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν βασικοί», είπε ο Χόντσον.

Σχόλια