default-image

Μπαίνει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Μπαίνει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηταν φανερό εδώ και ενάμιση χρόνο πως η ΑΕΚ επιχειρούσε μέσω της αναγέννησής της να επιστρέψει πιο δυνατή από ποτέ στο ελληνικό στερέωμα. Πλέον, όμως, φαίνεται με συγκεκριμένες πράξεις πως η Ενωση στοχεύει σε διεθνές επίπεδο και σε κινήσεις που προκαλούν αίσθηση σε όλο τον ευρωπαϊκό χάρτη. Τέτοια ήταν η χθεσινή γνωστοποίηση της συμμετοχής της ΠΑΕ ΑΕΚ στο καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Elite, της διαχειρίστριας εταιρείας του χρηματιστηρίου London Stock Excange. Με αυτήν την κίνηση η ΑΕΚ πιστοποιεί με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη δυναμική, αλλά κυρίως την προοπτική της για το μέλλον.

Η ΑΕΚ ανοίγει την πόρτα της σε επενδυτές από την Ελλάδα, αλλά και όλον τον κόσμο. Εχοντας κερδίσει την εισαγωγή της στη διαδικασία και μόνο, φανερώνει πως διαπνέεται από υγεία και καθαρότητα. Παράλληλα, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που υπήρχαν την προηγούμενη περίοδο από την ΟΥΕΦΑ και ανέφεραν πως η ΑΕΚ έχει εξασφαλισμένη αδειοδότηση για τα επόμενα χρόνια. Εάν μάλιστα είχε προχωρήσει στο Κύπελλο, θα μπορούσε, από την επόμενη κιόλας σεζόν, να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που συμμετέχει στο Elite program, μέσω του οποίου ανοίγονται οι πόρτες σε υψηλής ποιότητας φιλόδοξες επιχειρήσεις. Το Elite program διευκολύνει την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε μια ευρεία γκάμα πιθανών χρηματοδοτικών επιλογών, ενώ αυξάνει την ορατότητά τους και την ελκυστικότητά τους για τους εν δυνάμει επενδυτές. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στην πλατφόρμα έχουν προοπτικές, αλλά και τη δυνατότητα, εφόσον βέβαια επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες, να ενταχθούν στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Θετικό κλίμα μεταξύ Δήμου - ΑΕΚ για το γήπεδο

Δέλλας: «Να φέρουμε την ΑΕΚ εκεί που πρέπει»

«Η ΑΕΚ είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία, που παράγει έσοδα. Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε στο ELITE και αισθανόμαστε σίγουροι πως θα πετύχουμε τους στόχους μας και τις φιλοδοξίες μας» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Αλέξης Δέδες. Για την ένταξη της ΑΕΚ στο πρόγραμμα, ο Διευθυνής Κεφαλαιαγοράς της LSEG, Ραφαέλ Τζερουσάλμι, ανέφερε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την ΑΕΚ στο ELITE και αισθανόμαστε σίγουροι πως τα εργαλεία και οι συμβουλές που παρέχει το πρόγραμμα θα στηρίξουν την επιχείρησή της, στην προσπάθεια να αναπτυχθεί. Η ΑΕΚ θα γίνει μέρος της ζωηρής κοινότητας του ELITE, όπου οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις ευημερούν, ανταλλάσσοντας εμπειρίες μεταξύ τους».

Η κοινότητα του Elite program απαριθμεί ήδη περισσότερες από 200 επιχειρήσεις, 150 συμβούλους και 70 επενδυτές. Η υπόθεση θα συζητηθεί στις 27 Απριλίου από τους υπεύθυνους του προγράμματος στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και αναμένεται να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα για την ΑΕΚ. Πηγές της ΑΕΚ επισήμαναν με νόημα, πάντως, πως ακόμα και αν υπάρξουν ορισμένοι καλοθελητές, που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν τις πηγές τους στο Σίτι του Λονδίνου για να χαλάσουν τη συμφωνία, τα πάντα έχουν πλέον δρομολογηθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News