default-image

Ικανοποιημένος ο Καραγκούνης

Ποδόσφαιρο
Ικανοποιημένος ο Καραγκούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν το… κατάλληλο, αλλά ο ίδιος ήταν ικανοποιημένος, αφού η εθνική Ελλάδας έγινε ξανά ομάδα και όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, όπου είχε και αγωνιστικό πλάνο και καρδιά, αλλά κυρίως έξω από αυτό.

Λίγη ώρα μετά το ματς και ενώ οι σφυγμοί είχαν πέσει, στα πηγαδάκια... αναλύσεων και απόψεων έξω από το «Groupama Arena» ο Γιώργος Καραγκούνης εξήρε την τρομερή διάθεση όλων όσοι βρίσκονταν στην αποστολή της εθνικής (και όχι μόνο των ποδοσφαιριστών) και η οποία καθρεφτίστηκε και στο χορτάρι. «Μου άρεσε η νοοτροπία που υπήρχε, τόσο έξω από το γήπεδο όσο και στα αποδυτήρια. Η διάθεση με την οποία δούλεψαν όλοι και η γενικότερη λειτουργία της ομάδας αυτές τις ημέρες οφείλεται πάρα πολύ στον προπονητή» ήταν τα λόγια του «Κάρα».

Ο διευθυντής εθνικών ομάδων είδε όλα τα μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να έχουν ξανά καλή ψυχολογία, κέφι και μεράκι, βγάζοντας παράλληλα ο καθένας εξ αυτών επαγγελματισμό. Φυσικά και πιστώνει αυτήν την εικόνα της προετοιμασίας και του αγώνα στον Σέρχιο Μαρκαριάν. Μόνο το αποτέλεσμα έλειψε για την πλήρη ανατροπή του σκηνικού. Κατά τα άλλα, τα πάντα βγαίνουν, όπως τα είχε στο μυαλό του όταν υποδείκνυε την πρόσληψη του Ουρουγουανού. Ηξερε ότι έχει και την ικανότητα και τον τρόπο για να βρει η εθνική τον δρόμο της.

Η πρόοδος βγάζει μάτια και η ανοικοδόμηση μπαίνει στις σωστές βάσεις. Φυσικά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον και αν η παρουσία του Μαρκαριάν είναι επιτυχημένη και κατ' επέκταση αν η επιλογή του εν λόγω τεχνικού δικαιώσει τον Καραγκούνη. Προς το παρόν η Ελλάδα πήρε πίσω τη χαμένη αυτοεκτίμηση, πιστεύει ξανά στον εαυτό της και διεκδικεί με πλάνο και το σημαντικότερο με αξιώσεις την 3η θέση. Δίχως αμφιβολία τα μηνύματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά και ο ρέκορντμαν συμμετοχών της εθνικής ομάδας, αξιολογώντας την κατάσταση βάσει της πείρας του, πιστεύει ότι το τρένο έχει μπει στις σωστές ράγες. Στην πορεία θα φανεί το αν θα φτάσει στον προορισμό του, αλλά σίγουρα έχει πλέον τις προϋποθέσεις για να το κατορθώσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News