default-image

F1 και για γυναίκες

Αθλητισμός
F1 και για γυναίκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αγορά του γυναικείου κοινού και τις εταιρείες που απευθύνονται σε αυτό στοχεύει ξεκάθαρα ο Μπέρνι Έκλεστοουν. Στο πλαίσιο του Grand Prix Μαλαισίας ο άνθρωπος που συνεχίζει να κινεί τα νήματα στη Φόρμουλα 1, προτείνει την ιδέα ενός πρωταθλήματος μονοθεσίων αποκλειστικά για γυναίκες.

"Πιστεύω πως θα ήταν μια καλή ιδέα να τους δώσουμε το δικό τους πρωτάθλημα. Για κάποιο λόγο οι γυναίκες δεν συμμετέχουν στη Φόρμουλα 1. Και όχι γιατί δεν τις θέλουμε. Φυσικά και τις θέλουμε. Προσελκύουν ενδιαφέρον από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ) και πιθανότατα αρκετούς χορηγούς", τόνισε ο 84χρονος δισεκατομμυριούχος.

Ο Έκλεστοουν θέλει να φιλοξενούνται οι αγώνες πριν από τα Grand Prix της Φόρμουλα 1. Το πρωτάθλημα έχει βέβαια πάντα άλλα πρωταθλήματα υποστήριξης.

Πάντως η διασημότερη γυναίκα οδηγός στη Φόρμουλα 1, η οδηγός δοκιμών της Williams, Σούζι Βολφ δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα. Η ίδια βέβαια θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο της σε αγώνα στο αυστραλιανό Grand Prix, όταν είχε προβλήματα στη μέση ο Βάλτερι Μπότας, η Williams ωστόσο προτίμησε να συμμετάσχει με ένα μονοθέσιο και προσέλαβε και τον Άντριαν Σούτιλ σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτο οδηγό.

Η Σούζι Βολφ, σύζυγος του επικεφαλής της Mercedes Τότο Βολφ, δήλωσε "δεν νομίζω πως αυτή η πρόταση πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση. Δεν ξέρω που θα βρουν οδηγούς αρκετά καλές για τη Φόρμουλα 1. Επιπλέον εγώ έκ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News