default-image

Πρωτοβουλίες Αυγενάκη για την αποσαφήνιση των θέσεων της Κυβέρνησης για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Αθλητισμός
Πρωτοβουλίες Αυγενάκη για την αποσαφήνιση των θέσεων της Κυβέρνησης για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτοβουλίες αναφορικά με την αποσαφήνιση των θέσεων της Κυβέρνησης, το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις διαδικασίες υποβιβασμού, αλλά και τη λειτουργία των τοπικών ποδοσφαιρικών σωματείων του ΟΦΗ και του Εργοτέλη, ξεκινά ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λ. Αυγενάκης πραγματοποίησε ξεχωριστές συναντήσεις και συνεργασία σήμερα Δευτέρα, 30 Μαρτίου με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου κ. Νίκο Τζώρτζογλου, τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ κ. Γιάννη Δανδάλη, τον Πρόεδρο της διοίκησης του ΟΦΗ κ. Νίκο Μαχλά και τον Πρόεδρο του Εργοτέλη κ. Γιάννη Δασκαλάκη. Όπως όλοι συμφώνησαν θα πρέπει να υπάρχει ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και καμία μεροληψία κατά των κρητικών ομάδων, ενώ δεσμεύτηκαν για στενή συνεργασία και συντονισμό για τις επόμενες ενέργειές τους.

Από πλευράς του ωστόσο ξεκαθάρισε προς όλους λέγοντας: «σε ότι αφορά το νομικό πλαίσιο λειτουργίας πρέπει να γίνει απολύτως σαφές και αμερόληπτο προς όλους. Οπουδήποτε -είτε κοινοβουλευτικά, είτε νομοθετικά- απαιτηθεί θα είμαι στην πρώτη γραμμή, γιατί το Ηράκλειο και η Κρήτη χρειάζεται να έχει ενισχυμένες ποδοσφαιρικές δομές. Γιατί πέρα από οπαδικό υπάρχουν και οι κοινωνικές προεκτάσεις του ζητήματος.»

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, ζήτησε συνάντηση άμεσα προκειμένου να αποσαφηνιστεί η θέση της Κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του εθελουσίου υποβιβασμού ομάδων της Σούπερ Λιγκ.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Οι πρόσφατες δηλώσεις σας σε κανάλι της Ζακύνθου σχετικά με τις ομάδες που επιλέγουν τον δρόμο της Γ΄ Εθνικής, έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στον φίλαθλο κόσμο του ΟΦΗ, σε παράγοντες της ομάδας, αλλά και την τοπική κοινωνία.

      Όπως γίνεται αντιληπτό οι δηλώσεις σας έρχονται κατόπιν μιας πορείας που έχουν ακολουθήσει ομάδες όπως η Α.Ε.Κ., ο ΑΡΗΣ, η ΛΑΡΙΣΣΑ, ο ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ, ο ΗΡΑΚΛΗΣ κ.α., ομάδες δηλαδή, που βρίσκονται σε πορεία επανένταξης στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News