Αθλητισμός

Παραδέχονται... τα αίσχη στο Μαυροβούνιο

Τα επεισόδια που προκάλεσαν χθες οι οπαδοί του Μαυροβουνιου οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα με τη Ρωσία και ουσιαστικά βάζουν «ταφόπλακα» στις ελπίδες της χώρας για παρθενική πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση.

«Αυτοί οι οπαδοί τραγουδούν "Μαυροβούνιο σε αγαπάμε" αλλά πετάνε φωτοβολίδες και δημιουργούν προβλήματα. Αυτό είναι υποκρισία», σχολίασε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Μομίρ Τζούρτζεβατς. «Η εικόνα που δείξαμε είναι των... βαρβάρων και αυτό μας καταστρέφει. Δείχνουμε πως δεν αξίζουμε να έχουμε κράτος, εθνική ομάδα και μια συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση», πρόσθεσε.

Και παραδέχθηκε πως: «Το παιχνίδι δεν θα έπρεπε να συνεχιστεί μετά το πρώτο περιστατικό (σ.σ. την φωτοβολίδα στον Ακινφέεφ). Μπορούμε απλά να ευχαριστήσουμε τον Θεό που δεν τραυματίστηκε κάποιος σοβαρά.»

Όσο για το ενδεχόμενο τιμωρίας; «Πιθανότατα θα πληρώσουμε μεγάλο πρόστιμο και θα αποχαιρετήσουμε μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι πως ό,τι έγινε μπορεί να συμβεί ξανά. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να πούμε `Αρκετά'», ανέφερε και κατέληξε: «Ποιος θα θέλει να παίζει στην εθνική ομάδα κάτω από τέτοιες συνθήκες; Οι παίκτες ονειρεύονται να οδηγήσουν την πολύ μικρή χώρα μας σε μία μεγάλη διοργάνωση, αλλά έτσι δεν πάμε πουθενά.»

«Είναι ντροπή που οι οπαδοί του Μαυροβουνίου χάλασαν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Εμείς διαμαρτυρηθήκαμε στην UEFA γιατί το παιχνίδι έπρεπε να σταματήσει στο πρώτο λεπτό. Ελπίζω τώρα να εξετάσουν όλα τα δεδομένα και να φτάσουν σε μια δίκαιη απόφαση», τόνισε ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας, Νικολάι Τόλστικ.

«Έπρεπε να σταματήσει αμέσως ο αγώνας. Εμείς κάναμε ό,τι μας είπε ο διαιτητής. Έτσι συνεχίσαμε να παίζουμε. Δεν μπορούσαμε να φύγουμε έτσι απλά», σχολίασε ο τεχνικός των Ρώσων, Φάμπιο Καπέλο.

Σε ό,τι αφορά τον Ιγκόρ Ακινφέεφ, που δέχθηκε τη φωτοβολίδα στο κεφάλι, τα νέα για την υγεία του είναι ευχάριστα. «Ο Ακινφέεφ έχει διάσειση, ενώ ο λαιμός του κάηκε από την φωτοβολίδα. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις σε τοπική κλινική και στη συνέχεια επέστρεψε στη Μόσχα με την ομάδα για να συνεχίσει την αποκατάστασή του. Η ζωή του δεν κινδυνεύει», δήλωσε ο γιατρός της Ρωσίας, Έντουαρντ Μπεζούγκλοφ.

Σχόλια