Αθλητισμός

Καρνέζης: "Πιστεύουμε στην πρόκριση"

Αισιόδοξος ότι η Εθνική μας μπορεί να προκριθεί στα τελικά του ΕURΟ 2016 εμφανίστηκε ο Ορέστης Καρνέζης.  δεν απογοητεύεται και δηλώνει στην εφημερίδα "Sportday" ότι υπάρχει πίστη στο στρατόπεδο της Εθνικής για πρόκριση: "Nαι, πιστεύουμε στην πρόκριση".

Για τη νέα κατάσταση στην εθνική ομάδα: "Καταρχήν να καλωσορίσουμε το νέο προπονητικό τιμ. Ο κ. Μαρκαριάν είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει στη χώρα μας, μπορεί να καταλάβει τη σημασία του τάιμινγκ που βρισκόμαστε. Έχει δουλέψει ξανά με Έλληνες παίκτες και αυτό είναι σημαντικό. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και γι' αυτόν κι εμείς είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε και να μας βοηθήσει ώστε να αντιστρέψουμε  την κατάσταση".

Για το τι έφερε την εθνική σε αυτήν τη θέση: "Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Δεν μπορεί να πεις ότι έφταιξε μόνο ο προπονητής. Φταίξαμε όλοι εμείς οι παίκτες πρώτα απ' όλα. Έγιναν λάθη που καταλάβαμε εκ των υστέρων, αλλά δεν υπάρχει νόημα να γίνουμε μετά Χριστόν προφήτες. Δεν ωφελεί σε κάτι αυτό. Από μόνοι μας ξέρουμε ότι έχουμε την εμπειρία και την ποιότητα για να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση. Δεν γίνεται τη μία μέρα να είμαστε στους ''16'' του κόσμου και την άλλη να μην μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Προφανώς κάτι δεν κάναμε σωστά στο ξεκίνημα των προκριματικών και πρέπει να το αλλάξουμε".

Για το πόσο βελτιωμένη μπορεί να παρουσιαστεί η ομάδα: "Μακάρι να μπορούσαμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να αλλάζουν όλα κατευθείαν, αλλά δεν γίνεται. Ούτε ο προπονητής έχει μαγικά ραβδάκια. Οφείλουμε όμως ο καθένας μας να βελτιώσει την απόδοσή του και να δώσει το κάτι παραπάνω. Έχουμε ποιότητα, όλοι παίζουμε σε μεγάλες ομάδες, χάσαμε παιχνίδια που δεν έπρεπε. Βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση και θέλουμε να κερδίσουμε στη Βουδαπέστη για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση".

Για το πόσο το πιστεύουν οι διεθνείς: "Αν δεν το πιστεύαμε, δεν θα ήμασταν εδώ. Κερδίζοντας το ματς, θα υπάρχει πλέον πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία. Δεν μπορούμε βέβαια να λέμε μεγάλα λόγια, από τη στιγμή που είμαστε στην τελευταία θέση του ομίλου. Μια νίκη όμως στην Ουγγαρία θα είναι μεγάλο βήμα".

Για την επιστροφή του Κατσουράνη: "Eίμαστε χαρούμενοι που γύρισε ο Κώστας και είναι μαζί μας, με την γνωστή βοήθεια και παρουσία του στην Εθνική. Έχει συμβάλει τα μέγιστα όλα αυτά τα χρόνια και μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την αλλαγή πλεύσης που έχει τώρα η ομάδα. Υπάρχουν και νέα παιδιά στην Εθνική που μπορούν να βοηθηθούν από την εμπειρία των παλαιότερων. Φαίνεται πως οι σελίδες πρέπει να γυρίζονται σιγά-σιγά και όχι κατευθείαν. Πόσο μάλλον όταν αυτές οι σελίδες εμπεριέχουν επιτυχίες".

Σχόλια