default-image

Ο Χάμιλτον πήρε την pole position στη Μαλαισία

Αθλητισμός
Ο Χάμιλτον πήρε την pole position στη Μαλαισία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την pole position στο γκραν πρι της Μαλαισίας αντέχοντας και στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Δεύτερος ο Φέτελ με Ferrari και τρίτος ο Ρόσμπεργκ με τη δεύτερη Mercedes.

Την κυριαρχία του από νωρίς δείχνει να εδραιώνει στο πρωτάθλημα της Formula 1 ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος έκανε υπό καταρρακτώδη βροχή τον ταχύτερο γύρο στις κατατακτήριες στην πίστα της Μαλαισίας και κατέκτησε την 40η pole position στην καριέρα του, εξασφαλίζοντας προνομιούχο θέση εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής (9:00).

Μάλιστα είναι διπλά κερδισμένος, αφού ο Νίκο Ρόσμπεργκ εμφανώς επηρεασμένος από τις καιρικές συνθήκες (άρχισε με μεγάλη καθυστέρηση η Q3) έμεινε τρίτος, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Ferrari να μπαίνει «σφήνα» στις δύο Mercedes, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν οι δύο Red Bull των Ντάνιελ Ρικιάρντο και Ντάνιιλ Κβίατ.

Ο μεγάλος άτυχος των κατατακτήριων ήταν ο εξαιρετικός στις ελεύθερες δοκιμές Κίμι Ραϊκόνεν, που βγήκε στην πίστα όταν ξέσπασε η δυνατή βροχή και έχοντας τον ενδέκατο χρόνο δεν κατάφερε να πλασαριστεί στη δεκάδα για να συνεχίσει στο Q3. Οι δύο McLaren Honda, των Φερνάντο Αλόνσο και Τζένσον Μπάτον, έμειναν πρόωρα, από την Q1, εκτός διεκδίκησης ενός καλύτερου πλασαρίσματος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News